huishoudhulp dienstencheques

Huishoudhulp met dienstencheques

Met de dienstencheques kan je iemand betalen voor poetshulp, strijkdienst, boodschappen doen en koken. Je kan er uitsluitend werknemers van een erkende onderneming mee vergoeden. OZhulp@home cvba so is zo'n erkende onderneming die de diensten van OZ Comfort organiseert. Om gebruik te maken van poets - en strijkhulp met dienstencheques, hoef je geen OZ klant te zijn.

Als je een beroep doet op poets- of strijkhulp kan je betalen met elektronische of papieren dienstencheques. Bij OZ werken we standaard met elektronische dienstencheques. Daarmee kan je heel snel en eenvoudig betalen!

Dienstencheques bestellen

Wat is de prijs van huishoudhulp dienstencheques?

Je betaalt per gewerkt uur € 9 voor één dienstencheque, maar na fiscale aftrek kost een dienstencheque slechts € 6,30. De overheid past de rest bij.

In een gezin mogen beide partners* elk maximaal 500 dienstencheques per kalenderjaar bestellen, 400 cheques aan € 9 en 100 cheques aan € 10.**

OZ rekent, net zoals sommige andere dienstenchequebedrijven, een kleine administratieve bijdrage van € 0,41 per dienstencheque aan. Dat doen we omdat we zoveel mogelijk continuïteit willen garanderen. 

Het stelt OZ in staat om voldoende opvolging, ondersteuning en coaching te bieden, zonder te raken aan het loon van onze poetshulpen. Zo kan je blijven rekenen op een betrouwbare en gemotiveerde poetshulp. De administratieve bijdrage wordt twee keer per jaar gefactureerd, van januari tot juni en van juli tot december.

 

Belastingvoordeel

Je krijgt een belastingvermindering van € 2,70 per dienstencheque voor de eerste 156 aangekochte dienstencheques per persoon per kalenderjaar. Een uur poetshulp kost je na fiscale aftrek dus slechts € 6,30 in de plaats van € 9.

Jaarlijks rond 1 maart krijg je van Sodexo een fiscaal attest dat je bij je belastingaangifte moet voegen om van het fiscaal voordeel te genieten.

Het is geen probleem om meer dan 156 dienstencheques per jaar te gebruiken. Je hebt dan geen fiscaal voordeel meer op de dienstencheques die je gebruikt nadat je het plafond van belastingvoordeel hebt bereikt.

 

Hoe lang is een dienstencheque geldig?

Een dienstencheque is vanaf de aankoop nog een jaar geldig.

 


* Gehuwde of wettelijk samenwonende partners hebben allebei recht op de belastingvermindering.

** Voor specifieke gezinssituaties zijn er andere voorwaarden. Lees alles hierover op www.dienstencheques-vlaanderen.be