OZ Comfort: poetsdienst en strijkhulp

Dienstencheques

Met de dienstencheques kan je iemand betalen voor poets - en strijkhulp. Je kan er uitsluitend werknemers van een erkende onderneming mee vergoeden. OZhulp@home cvba so is zo'n erkende onderneming die de diensten van OZ Comfort organiseert. Om gebruik te maken van poets - en strijkhulp met dienstencheques, hoef je geen klant te zijn van OZ501.

Doe je beroep op poets - of strijkhulp met dienstencheques? Dan kan je kiezen tussen elektronische of papieren dienstencheques. De prijs per cheque is hetzelfde.

Dienstencheques bestellen

Wat is de prijs van een dienstencheque?

Je betaalt € 9 voor een dienstencheque. Na fiscale aftrek kost een dienstencheque slechts € 6,30. Per gewerkt uur betaal je 1 dienstencheque.

In een gezin mogen beide partners elk 400 dienstencheques aankopen aan € 9 per dienstencheque.
Heb je meer dienstencheques nodig? Dat kan, maar dan betaal je € 10 per dienstencheque.

OZ rekent, net zoals sommige andere dienstenchequebedrijven, een kleine administratieve bijdrage van € 0,40 per dienstencheque aan.
Dat doen we omdat we zoveel mogelijk continuïteit willen garanderen. 

Het stelt OZ in staat om voldoende opvolging, ondersteuning en coaching te bieden, zonder te raken aan het loon van onze poetshulpen. Zo kan je blijven rekenen op een betrouwbare en gemotiveerde poetshulp. 
De administratieve bijdrage wordt 2 keer per jaar gefactureerd.

Ben je nog geen OZ501 klant? Wie al beroep doet op OZ Comfort en ook klant wordt van het ziekenfonds OZ, hoeft een jaar lang geen administratieve bijdrage te betalen.1

Ben je al wel OZ501 klant? Dan volstaat het om over te schakelen van papieren naar elektronische dienstencheques om een jaar lang geen administratieve bijdrage te betalen.

Je doet er dus enkel voordeel bij om OZ501 klant te zijn en voor je huishouden beroep te doen op poetshulp via OZ Comfort. 

Belastingvoordeel

Op elke dienstencheque doe je 30% belastingvoordeel. Zo betaal je na fiscale aftrek nog slechts € 6,30 per dienstencheque. Het maximum belastingvoordeel is zo'n € 1.400 of 155 dienstencheques per persoon per jaar.
Het is geen probleem om meer dan 155 dienstencheques per jaar te gebruiken. Je hebt dan geen fiscaal voordeel meer op de dienstencheques die je gebruikt nadat je het plafond van belastingvoordeel hebt bereikt.

Hoe lang is een dienstencheque geldig?

Een dienstencheque is vanaf de aankoop nog 8 maanden geldig.

 

1 De tenlasteneming van de administratieve bijdrage gebeurt door OZhulp@home cvba so