huishoudhulp

Huishoudhulp

Huishoudelijk werk moet gebeuren. Maar als je heel eerlijk bent, bezorgt het je stress of wordt het stilaan te zwaar. Bovendien zijn je dagen al zo goed gevuld! Misschien neem je de zorg voor je partner of een ziek familielid op je, en dan heb je wel andere dingen aan je hoofd dan ramen lappen of stof afnemen. En toch heb je het thuis natuurlijk graag netjes.

Klinkt herkenbaar? Kies voor huishoudhulp met dienstencheques en gun jezelf een huis op orde én meer tijd voor wat echt telt. 

 

Handen tekort in het huishouden? OZ helpt je een handje! Doe een beroep op onze

Je hoeft geen OZ-klant te zijn om te profiteren van onze hulp in huis!

 

Huishoudhulp aanvragen

 

Onze huishoudhulp betaal je met één dienstencheque per uur. Een cheque kost in Vlaanderen na fiscale aftrek slechts € 7,20.

Hoe dienstencheques aanvragen?

 


"Ik heb altijd zelf gepoetst, maar nu wil ik meer tijd voor mezelf. Ik voel me er ook goed bij om zaken uit te besteden, omdat ik er iemand anders werk mee geef en zo mijn steentje bijdraag aan de maatschappij."

Sophie (51), kleuterjuf


De voordelen van huishoudhulp via OZ

 

Als je kiest voor huishoudhulp via OZ, geniet je een heel aantal voordelen.

 • Betrouwbare en vertrouwde hulp
  OZ beschikt over maar liefst 1.450 huishoudhulpen over heel Vlaanderen. In dit uitgebreide netwerk vinden we zeker iemand die bij je past. Dat is niet onbelangrijk, want je wil je natuurlijk goed voelen bij je hulp in huis. Bovendien kunnen we je een vaste huishoudhulp geven, die bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks langskomt. Een betrouwbare én vertrouwde hulp: we zorgen ervoor.
 • Financieel voordelig
  Huishoudhulp inschakelen blijft betaalbaar, omdat je hiervoor dienstencheques kan inzetten . Je hoeft geen OZ-klant te zijn om hulp in huis aan te vragen of te profiteren van het fiscale voordeel van dienstencheques.
 • Persoonlijke consulent
  Je krijgt een persoonlijke consulent toegewezen die vlot bereikbaar is en voor je klaarstaat. Wil je bijvoorbeeld extra uren aanvragen of je poetshulp laten vervangen bij ziekte? We zijn flexibel en helpen je graag verder!
 • Kwaliteitsvolle huishoudhulp
  Je huishoudhulp krijgt meteen een vast contract. Dat betekent dat ze verzekerd is tegen arbeidsongevallen en schadegevallen. Bovendien krijgen onze huishoudhulpen – net als jij – ondersteuning van een persoonlijke consulent. Ze volgen regelmatig opleidingen en worden nauw begeleid.
 • Flexibele werking
  Je kunt kiezen voor een vaste poetshulp die wekelijks of tweewekelijks bij je langs komt, voor een aantal uren dat jij kiest. Het is echter ook mogelijk om af en toe een huishoudhulp in te schakelen, wanneer het jou past. Dat kan dan bijvoorbeeld om de 3 of 5 weken of pas na 6 maanden. Handig, toch? 

Lees meer over huishoudhulp bij OZ

 

Poetshulp aanvragen Strijkdienst aanvragen  Meer info over koken en andere huishoudelijke hulp

 

Wat een huishoudhulp (niet) mag doen

We stelden enkele huisregels op om de samenwerking tussen jou en je huishoudhulp zo vlot mogelijk te laten verlopen. Want goede afspraken maken goede vrienden! Weet dat een poetshulp bijvoorbeeld niet op je kinderen mag passen of in de tuin mag werken.

Huishoudhulp nodig? Hiermee kunnen we je helpen

Kan je stilaan je naam schrijven in het stof op de kast in de strijkkamer? En hou je de deur van diezelfde kamer angstvallig dicht om de berg was die op je wacht niet te moeten zien? Een huishoudhulp brengt redding én creëert tijd die je kan besteden aan jezelf, je gezin, familie of vrienden.

Een vlotter huishouden ... met poetshulp!

Na een lange werkdag heb je geen tijd of energie meer om te beginnen schoonmaken. Zelfs na je pensioen heb je een volle agenda, of misschien wordt poetsen te belastend voor je lichaam. Een poetshulp zorgt voor een proper huis, zonder zorgen. Het is bovendien perfect betaalbaar, want je betaalt je hulp met dienstencheques.

Lees meer over poetshulp bij OZ

De rimpelloze service van onze strijkdienst

Als je een volle strijkmand weg te werken hebt, duurt het wel even voordat je de bodem ziet. Je propere was naar een strijkdienst of een strijkpunt brengen is natuurlijk een optie, maar het kan nóg handiger. Als je je huishoudhulp vraagt om – naast het poetsen – ook de strijk voor haar rekening te nemen, hoef je niet met zware wasmanden te zeulen of je te haasten om voor sluitingstijd in het atelier te geraken.

Via OZ vertrouw je je strijk toe aan huishoudhulpen die regelmatig opleidingen krijgen vol praktische tips. Zelfs je meest delicate wasgoed is bij hen in goede handen.

Lees meer over de strijkdienst van OZ

Huishoudelijke hulp maakt je leven makkelijker

Naast poetsen en strijken zijn er nog huishoudelijke taken die een flinke hap uit je kostbare tijd nemen, zoals boodschappen doen en koken. Dankzij huishoudhulp met dienstencheques hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Boodschappen doen wordt ... boodschappen laten doen!

’s Avonds nog snel langs de supermarkt? Als dat al lukt, sta je met je overvolle kar aan de kassa aan te schuiven tussen een massa mensen met exact hetzelfde idee. Aangenaam is anders – om nog maar te zwijgen van het ongemak dat zware boodschappentassen voor je rug betekenen. Vermijd tijdverlies en stress, en gun jezelf rust door je huishoudhulp boodschappen te laten doen.

Lees meer over boodschappen laten doen

Geen tijd voor een verse maaltijd? 

Heb je amper tijd om te koken, of is het fysiek te zwaar om nog lang achter het fornuis te staan? OZ helpt je om toch goed te eten. Je huishoudhulp kan namelijk lekker en gezond voor je koken. 

Lees meer over koken door je huishoudhulp.

Huishoudhulp met dienstencheques: zo werkt het

Om te betalen voor onze poetshulp, strijkdienst of huishoudelijke hulp kan je dienstencheques gebruiken. 

Aan huishoudhulp met dienstencheques is een groot fiscaal voordeel verbonden. Je krijgt namelijk een belastingvermindering van € 1,80 per dienstencheque (voor de eerste 156 aangekochte cheques per persoon per kalenderjaar). Dit betekent dat je slechts € 7,20 hoeft neer te tellen voor een uur huishoudhulp in plaats van € 9.

 

 

 

*Dat tarief geldt enkel als je in Vlaanderen woont.
[No text in fied