Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp: boodschappen doen en koken

Krijg je in de loop van de namiddag al stress op het werk, omdat je én moet gaan winkelen én de kinderen van school moet halen én moet koken? Of voel je dat je lichaam protesteert als je zware boodschappentassen tilt of lang rechtstaat achter het fornuis? Weet dan dat je je huishoudhulp niet alleen kunt vragen om te poetsen, maar ook om boodschappen te doen. Zo win je tijd en bespaar je jezelf heel wat zorgen. Bovendien kan je hulp voor jou koken.

Huishoudelijke hulp aanvragen

 


‘Huishoudelijke hulp is echt belangrijk omwille van mijn rugproblemen. Ik kan zelf geen zware boodschappentas meer tillen en reken op jullie.’ 
Dounia (35), receptioniste


 

Boodschappen voor dagelijks gebruik

Je poetsvrouw zorgt er niet enkel voor dat je huis proper is; ze biedt ook graag een helpende hand bij extra huishoudelijke taken zoals boodschappen doen. Andere zaken voor dagelijks gebruik kan ze evengoed in orde brengen of voor je gaan kopen. Denk aan een bezoekje aan:

  • de bakker
  • de apotheker
  • het postkantoor

Je legt een boodschappenlijstje klaar voor je huishoudhulp en kan zelfs de winkel(s) specificeren. Makkelijk!

Te weinig tijd om te koken

In het weekend is koken misschien nog pure ontspanning, maar door de week is het vaak een heel ander verhaal. Wil je jezelf, je partner of je gezin trakteren op verse en gevarieerde maaltijden, ondanks je drukke agenda of fysieke beperkingen? Je poetshulp helpt je met de voorbereidingen of maakt een keer per week een volledige maaltijd voor je klaar. Ze kan daarvoor naar de supermarkt gaan of werken met de ingrediënten die je in huis hebt. Huishoudelijke taken hoeven jou dus geen kostbare tijd te kosten of stress te bezorgen.

Betalen voor huishoudelijke hulp? Met dienstencheques!

Je betaalt je poetshulp met dienstencheques , en tijdens haar dienst kan ze huishoudelijke taken op zich nemen. Je geniet hetzelfde fiscaal voordeel voor elk soort huishoudhulp, namelijk een belastingvermindering van € 1,80 per dienstencheque (voor de eerste 156 aangekochte cheques per persoon per kalenderjaar). Dit betekent dat je slechts € 7,20 voor uur huishoudhulp betaalt in plaats van € 9! Je hoeft hiervoor geen OZ-klant te zijn.

Met een beetje hulp je huishouden helemaal onder controle krijgen?

Huishoudelijke hulp aanvragen