strijkdienst

Volle wasmanden? Onze strijkdienst weet er wel weg mee!

Vinden je frisgewassen kleren pas na weken hun weg naar de kast, gewoon omdat je tijd te kort komt? Of moet je een strijkbeurt steevast bekopen met pijn in je rug of schouders? Aarzel dan niet om een beroep te doen op onze strijkdienst. Onze experts zorgen dat je je wasgoed netjes gestreken terugkrijgt, zonder dat jij eraan hoeft te denken. Om het je helemaal makkelijk te maken, kan je je huishoudhulp  vragen om – naast poetsen – bij jou aan huis te strijken. Je hoeft je dus niet met zware wasmanden naar een strijkpunt te begeven. 

Strijkhulp aanvragen


‘Strijken valt me fysiek zwaar. Daarom reken ik op OZ. Ik heb voor hen gekozen omdat ze betrouwbaar zijn. Ze hebben een grote structuur en zijn daardoor perfect geplaatst om huishoudhulpen goed te begeleiden.’ 
Martha (75), gepensioneerd


Strijkdienst mét dienstencheques

Onze strijkdienst betalen met dienstencheques is enorm voordelig: het kost je slechts € 7,20 per uur. Je kiest helemaal zelf hoe frequent je je huishoudhulp laat komen (bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks) en voor hoe lang. En je moet geen OZ-klant zijn om hiervan te profiteren.

 • Een dienstencheque kost € 9, maar per cheque mag je rekenen op een belastingvermindering van € 1,80.
 • Het fiscaal voordeel geldt voor de eerste 156 aangekochte cheques per persoon per kalenderjaar.
 • Een dienstencheque is vanaf de aankoop acht maanden geldig.

Ook poetshulp en andere vormen van huishoudhulp kan je perfect met dienstencheques betalen.

Huishoudhulp aanvragen

Een strijkatelier bij jou in huis!

Leg proper wasgoed klaar op de dag dat je huishoudhulp langskomt, en voorzie een strijkplank en een strijkijzer. Voor je het weet, is je wasgoed gestreken. Zo’n helpende hand is heerlijk, toch?

Een greep uit de stukken die je kan laten strijken (net zoals bij een strijkwinkel):

 • hemden
 • bloezen
 • broeken
 • beddengoed
 • tafellinnen
 • handdoeken

Geen OZ huishoudhulp maar wel strijkhulp? Ontdek onze strijkpunten!

Heb je geen huishoudhulp nodig die poetst, kookt of boodschappen doet maar kan je wel wat hulp gebruiken met je strijk? Laat je strijk dan doen door een OZ Strijkpunt bij jou in de buurt. Wij brengen je in contact met een Strijkpunt en vervolgens kun je alle praktische zaken zelf met het OZ Strijkpunt regelen. Denk bijvoorbeeld maar aan: wanneer breng je de was en wanneer haal je op?

Meer informatie over OZ Strijkpunten

Ongelukje? We strijken de plooien meteen glad

De experts van onze strijkwinkel gaan enorm voorzichtig te werk. Loopt er toch iets mis? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want OZ is verzekerd voor schade. Het volstaat om contact op te nemen met je persoonlijke consulent. Hij of zij maakt een dossier op met daarin:

 • een volledige beschrijving van de schade
 • foto’s van de schade
 • een offerte voor herstel of vervanging

Er geldt wel een franchise. We kunnen enkel een aangifte doen voor bewezen schade veroorzaakt door de huishoudhulp met een waarde hoger dan € 125. Je krijgt je onkosten terugbetaald na goedkeuring door de verzekeringsmaatschappij. 

Wil je je was voortaan laten strijken, zodat je zelf meer tijd overhoudt? Goed idee!

Strijkhulp aanvragen