huishoudhulp OZ comfort

Getuigenis

Wanneer het klikt met mijn klanten, ga ik met nog meer plezier werken!


Ik bouw met mijn klanten graag een band op. Sommigen zijn echt blij om me te zien, ik ben er bijna kind aan huis. Die appreciatie, daar doe ik het voor. Bovendien werkt mijn inzet soms aanstekelijk. Naarmate ik de woningen meer doe blinken, nemen sommigen zelf het initiatief om vaker op te ruimen en hun huis beter te organiseren. Ja, ik voel me echt nuttig.

“Ik wil met plezier gaan werken, dus wil ik dat het klikt. Dat merk je snel. Als het meezit, bouw je een band op met je klanten. Ze zijn blij me te zien, mijn tasje koffie staat klaar, we doen een babbeltje, ik ben er kind aan huis. Een van mijn klanten noemt me zelfs haar toverfee … Mooi, toch? Die appreciatie, daar doe ik het voor. Ik werk ook op een boerderij bij een vader en zoon die er alleen voor kwamen te staan. Ik ga elke week 8 uur werken en beredder het hele huishouden: ik kook, was, strijk en poets. Mijn inzet werkte blijkbaar aanstekelijk. Naarmate het er meer begon te blinken, namen de mannen zelf ook het initiatief om op te ruimen en hun huis beter te organiseren. Ik heb er een nieuwe wind laten waaien en voel me nuttig. Mijn klanten rekenen op mij. Ik ga er dus zeker nog een tijd mee door.

Ik poets graag, en dat is natuurlijk niet onbelangrijk als je als huishoudhulp aan de slag wil. Het is een fysieke job, ik doe aan fitness terwijl ik werk! Het grote voordeel is dat ik zelf mijn uren kan bepalen, ik ben autonoom in mijn werk. Is mijn zoontje Luca een dag ziek, dan kan ik er zijn voor hem. Ik verwittig mijn klant en mijn Consulent bij OZ en haal mijn werk later die week in.

Ik werk 24 uur per week, elke ochtend van 8 tot 12 uur en op donderdag werk ik ook van 12u30 tot 16u30. Ik mag daarnaast een aantal overuren presteren. Is er een klant met vakantie, dan laat ik dat aan mijn andere klanten weten.

Poetsen doe ik graag. Zowel thuis als bij mijn klanten wil ik het tot in de puntjes verzorgen.


In de 2 jaar waarin ik voor OZ werk als huishoudhulp, heb ik altijd dezelfde klanten gehad. Dat is handig, want zo ken ik de mensen en woningen waar ik ga poetsen ondertussen al goed. In een paar uur tijd herschep ik de rommel die ik vind tot een opgeruimd en kraaknet huis. Ik haal veel eer van mijn werk, en ik weet dat de mensen dat appreciëren.

“Ik werk sinds 2 jaar als huishoudhulp voor OZ. En dat doe ik nog altijd met evenveel plezier. Poetsen doe ik sowieso graag, zowel thuis als bij mijn klanten wil ik het tot in de puntjes verzorgen. Ik haal veel eer van mijn werk: de rommel die ik vind als ik binnenkom, herschep ik in een paar uur tijd tot een opgeruimd en kraaknet huis. En ik weet dat de mensen mijn werk appreciëren. Het is leuk als ze thuis zijn om een babbeltje te slaan. Ik kan wel beter doorwerken als ik alleen in huis ben. En is er wat tijd over, dan doe ik nog een extra klusje zoals de koelkast een beurt geven.

Ik werkt 20 uur per week op dezelfde plekken in Wilrijk, Niel, Schelle en Mortsel waar ik 2 jaar geleden begon. Mortsel is qua verkeer wat moeilijker te bereiken, maar het zijn zulke toffe mensen dat ik er met plezier naartoe ga. Voor ik eraan begon, kon ik mijn wensen in verband met werkuren en vakanties kenbaar maken aan mijn Consulent bij OZ. Zij is mijn vaste aanspreekpunt bij OZ. Ze zorgt o.a. voor ander werk wanneer mijn klanten met vakantie zijn en even geen huishoudhulp nodig hebben. De mensen en de woningen waar ik ga poetsen, ken ik intussen goed, dat is handig en werkt vlot.”

Zelf je uren regelen. Ideaal!


Ik ben uiterlijk om half vijf thuis. En op woensdagnamiddagen ben ik er volledig voor de kinderen. Want ik regelde mijn agenda zo dat ik precies dan vrijaf heb. Alle andere dagen werk ik wel volledig in de voor- en namiddag. Bij hele vriendelijke gezinnen bovendien, waarmee ik door de jaren heen een goede band opbouwde. Ook dat vind ik belangrijk: dat ik altijd bij dezelfde mensen over de vloer kom. Zo heb ik een duidelijke agenda én een leuke babbel met de mensen.

"Ik heb een dochter van elf, en een zoon van vijftien. Die komen allebei na school thuis met huiswerk. En dan wil ik er graag voor hen zijn. Daarom is het geweldig dat ik nooit later dan half vijf thuiskom en de woensdagnamiddagen vrij ben. Zo is mijn dochter maximaal een half uurtje alleen thuis. En hoef ik dus niet te zorgen voor nabewaking of weekendopvang. Dat gemakkelijke uurrooster was voor mij de belangrijkste reden om hier te komen solliciteren.

Ik kan meestal de volgorde van mijn taken bepalen. Heb ik niet zoveel zin in strijk? Dan doe ik die meteen – zodat ik die alvast achter de rug heb. Die vrijheid vind ik heerlijk.

Ik ben bovendien niet zo’n kantoortype. In het hoofdkantoor kom ik dus maar een of twee keer per jaar voor zo’n grote vergadering . Dat is hét moment waarop we bijvoorbeeld te weten komen welke toekomstplannen OZ heeft en of er nieuwe richtlijnen voor ons zijn. Die ondersteuning van OZ is een belangrijke troef. Je weet dat je een eindejaarspremie hebt. En een arbeidsongevallenverzekering. En pensioenopbouw. En dat je volgende week nog werk hebt. En welke poetshulp heeft de zekerheid dat alle klanten tijdig en genoeg zullen betalen? Al die dingen heb ik wel. OZ heeft nog nooit een cent te weinig betaald. En nog nooit een dag te laat. Ook al brachten mijn klanten hun dienstencheques een week te laat binnen."