Hervallen of langer ziek dan voorzien?

Verlenging

Wanneer je langer ziek bent dan de voorziene einddatum in het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid, dan moet je in het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid altijd een verlenging binnenbrengen.

Die verlenging moet binnen 48 uur na de einddatum verstuurd worden naar OZ. Verstuur je het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid te laat, dan verplicht het RIZIV OZ om voor die laattijdige dagen de uitkering met 10 % te verminderen.

Tip! Je kan die datum en meer informatie rond arbeidsongeschiktheid altijd in Mijn OZ consulteren.


Hervallen

Wanneer je al ziek geweest bent en je binnen 14 dagen opnieuw ziek wordt, spreken we binnen het ziekenfonds, ongeacht de diagnose, van een herval. Je moet opnieuw een aangifte doen binnen 48 uur.

Verstuur je het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid te laat, dan verplicht het RIZIV OZ om voor die laattijdige dagen de uitkering met 10 % te verminderen.

Ben je langer dan één jaar ziek geweest en word je binnen de drie maanden opnieuw ziek, ongeacht de diagnose, dan moet je ook binnen 48 uur opnieuw een aangifte van ziekte bezorgen. Per ziekteperiode moet je alle stappen opnieuw doorlopen.

Mijn OZ

Al geregistreerd?

Aanmelden

 
Nog geen account?

Registreren
Mijn OZ Helpdesk