De coronacijfers blijven alsmaar stijgen. Ook als ziekenfonds voelen we de impact hiervan zeer hard. We merken een enorme toename van het aantal telefoons en doktersbriefjes, waardoor de wachttijden oplopen. Onze medewerkers doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en bedanken je voor je begrip. Lees meer

Covid-19-vaccinatie

Covid-19-vaccinatie: hoever staan we nu?

Corona vaccin update oz

De grootschalige vaccinatiecampagne tegen Covid-19 is gestart in de woonzorgcentra en wordt stelselmatig uitgebreid naar de volledige volwassen bevolking. Wie zijn de prioriteitsgroepen? Zal dit vaccin veilig zijn? Waar kan ik betrouwbare informatie vinden?

Meest gestelde vragen

Ziekenfondsen steunen vaccinatiecampagne

rol ziekenfonds tijdens corona

Bij OZ komt jouw gezondheid op de eerste plaats. Daarom ondersteunen wij, samen met alle andere Belgische ziekenfondsen, de lopende vaccinatiecampagne tegen Covid-19. Wat is de rol van de ziekenfondsen? Wie bepaalt wie een risicopatiënt is, en op basis van welke gegevens? Lees meer in dit artikel.

Meer info

Een extra prik tegen Covid-19: waarom en voor wie?

Corona vaccin update oz De vaccinatiecampagne loopt op zijn einde. Iedereen die in België gedomicilieerd is en 12 jaar is of ouder, kreeg de kans om zich gratis te laten vaccineren tegen COVID-19. De laatste groepen zijn nu aan de beurt. De ministers hebben besloten om voor sommige personen een extra prik te voorzien.

Lees meer

Waar kan je nog terecht?

Vaccinatie Heb je beslist om je toch te laten vaccineren tegen COVID-19? Dat kan nog steeds, zelfs zonder oproepingsbrief. We zetten de mogelijkheden op een rij.

Lees hier meer

Europees certificaat

Europees COVID-19 certificaat

Vanaf 1 juli 2021 kan je makkelijker door Europa reizen met een Europees Covid-19 certificaat.

Hoe aanvragen

Coronaproof reizen

Reizen met Corona Op reis? Dat vraagt net iets meer voorbereiding dan anders. We lijsten graag de belangrijkste websites voor je op.

Waar te beginnen?