De coronacijfers blijven alsmaar stijgen. Ook als ziekenfonds voelen we de impact hiervan zeer hard. We merken een enorme toename van het aantal telefoons en doktersbriefjes, waardoor de wachttijden oplopen. Onze medewerkers doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en bedanken je voor je begrip. Lees meer

Tips en tricks

Het zijn uitzonderlijke tijden: de kinderen gaan niet naar school, velen van ons werken thuis of kunnne tijdelijk niet gaan werken. Het vraagt enorme aanpassingen van ons allemaal, en dat is niet eenvoudig. We geven jullie graag enkele tips en tricks om de coronacrisis zo vlot mogelijk door te komen en het beste te maken van onze huidige situatie. 

1. Thuiswerken én op de kinderen passen: zo combineer je dat

Vlaanderen is massaal aan het telewerken. In normale tijden ideaal om de balans tussen werk en privé in evenwicht te houden. Maar als de kinderen ook thuis rondlopen, staan zelfs de grootste multitaskers voor een enorme uitdaging om dat allemaal gecombineerd te krijgen. Wij geven je alvast 5 tips die kunnen helpen.

Verder lezen ...

2. De hele dag thuis? Zo blijf je fit in je woonkamer!

Hoe kan je fit blijven tijdens de coronacrisis? Alle kleine beetjes helpen! Ook als je vooral thuis bent en de ruimte om te sporten beperkt is. OZ geeft je tips voor kleine beweegmomenten in huis. Die geven je energie en zorgen ervoor dat je hoofd, armen en benen niet in een passieve modus gaan.

Verder lezen ...

3. Tijd voor een lenteschoonmaak? 6 tips om ergonomisch te poetsen!

Misschien is het niet meteen je favoriete bezigheid, maar dit is de ideale periode voor een grote lenteschoonmaak. Een leger huis zorgt voor meer rust, overzicht en minder opruimwerk. Hoe pak je zo’n lenteschoonmaak best aan? Wij helpen je op weg. OZ Preventieadviseur Evi Schevernels legt je uit hoe je rugvriendelijk poetst.

Verder lezen ...

4. 5 tips: zo maak je van je woonkamer een fitness

Maak van je woonkamer een mini-fitness Meubels dienen niet alleen om op te zitten. Met een beetje fantasie tover je je huis om tot een mini-fitness. Je stoelen en tafels waren nog nooit zo multifunctioneel.

Verder lezen ...

5. Koken met restjes doe je zo!

Vermijd je liever de winkels? Heb je geen inspiratie om elke dag een ander gerecht klaar te maken? Kijk dan eens wat je kan doen met je overschotjes. Je spaart er geld mee uit, het is ecologisch want niets gaat verloren en het biedt je de kans om te experimenteren.

Verder lezen ...

6. Hoe praat je met je kinderen over corona?

Niet alleen ouders, maar ook kinderen zijn ongerust over het coronavirus en de gevolgen ervan. Hoe voer je een gesprek over deze wereldwijde ziekte? In de eerste plaats: wees eerlijk, maar ook positief!

Verder lezen ...