Hospitalia Continuïteit

Hospitalisatieverzekering: Hospitalia Continuïteit

Heb je een hospitalisatieverzekering via je werkgever? Da’s mooi meegenomen. Maar denk je ook aan de toekomst? Met Hospitalia Continuïteit blijf je op elk moment verzekerd voor de kosten van een opname in het ziekenhuis. Ook als je plots ontslagen wordt, van werk verandert of op pensioen gaat.

Hospitalia Continuïteit in een notendop:

  • Al vanaf € 2,86 per maand.
  • Val nooit zonder hospitalisatieverzekering.
  • Verzekerd bij een job switch, pensioen of ontslag.
  • Tot € 50 extra per opnamedag, bovenop de werkgeverspolis.

Interesse in deze hospitalisatieverzekering die je zekerheid biedt, wat er ook gebeurt? Bereken meteen je maandelijkse bijdrage.

Bereken je bijdrage

Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak.

Met de Hospitalia Continuïteit blijf je verzekerd, ook als de hospitalisatieverzekering van je werkgever wegvalt. Bovendien geniet je een extra terugbetaling, bovenop de polis van je werkgever, als je zou worden opgenomen in het ziekenhuis.

Terugbetaling

Maak je gebruik van de hospitalisatieverzekering van je werkgever als je in het ziekenhuis wordt opgenomen? Dan betaalt Hospitalia Continuïteit je een extra bedrag tot € 50 per opnamedag terug.

Wordt de hospitalisatieverzekering van je werkgever stopgezet door een verandering van werk, ontslag of je pensioen? Dan biedt Hospitalia Continuïteit je de garantie dat je verzekerd blijft, wat er ook gebeurt.

Regeling bij de overstap

Als de hospitalisatieverzekering via je werkgever eindigt, stap je probleemloos over naar een hospitalisatieverzekering van OZ: zonder medische vragenlijst, wachttijd, of bijkomende premie.

Bij je overstap kies je voor:

Meer info

Specifieke informatie over onder meer terugbetalingen, verplichtingen en voorwaarden, kan je raadplegen in de infofiche en de algemene voorwaarden van Hospitalia Continuïteit.


Hoe vroeger je aansluit, hoe minder je betaalt. Want je bijdrage verhoogt niet wanneer je ouder wordt*. Bereken meteen je maandelijkse bijdrage.

Bereken je bijdrage
 Maandelijkse bijdragen per persoon vanaf 01/01/2021
Leeftijd* Hospitalia Continuïteit
0 - 17 jaar € 2,86
18 - 24 jaar € 3,54
25 - 29 jaar € 4,49
30 - 34 jaar € 5,36
35 - 39 jaar € 6,16
40 - 45 jaar € 6,80
46 - 49 jaar € 7,61
50 - 54 jaar € 8,55
55 - 59 jaar € 16,21
60 - 64 jaar € 21,96

**Bijdragen enkel onderhevig aan indexering.

Meer info

Extra informatie over de samenstelling van deze tarieven vind je op de website van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, of in de algemene voorwaarden Hospitalia Continuïteit.Meer info? Contacteer ons via info@oz.be of bel naar 03 201 85 55. Nog geen OZ klant? Bel dan naar 03 201 85 55.

Je gezondheid bescherm je met de zekerheid van een betrouwbare polis. Om aan te sluiten bij Hospitalia Continuïteit, moet je klant zijn bij OZ. Ben je dat nog niet? Dan kan je dat nu in 1-2-3 regelen.

Al klant? Dan kan je op 3 manieren bij Hospitalia Continuïteit aansluiten.

Online

Weinig tijd? Dat snappen we. Als klant van OZ kan je heel eenvoudig online bij Hospitalia Continuïteit aansluiten. Neem de aanvraag comfortabel vanuit je zetel thuis door.

Online aansluiten

Persoonlijk

Graag nog een woordje uitleg? We zijn er voor je. Plan je bezoek aan een van onze kantoren in jouw buurt.

Online aansluiten

In de brievenbus

Download het aansluitingsformulier en vul het in. Vergeet niet om alle gezinsleden die mee aansluiten te vermelden. Nadien bezorg je de ondertekende formulieren, al dan niet met de post, aan je OZ kantoor of drop je ze in een OZ brievenbus.

Tip: met een kleefbriefje van het OZ op je formulieren, kunnen we ze meteen aan je dossier linken!
Wil je aansluiten bij Hospitalia Continuïteit? Deze info willen we je vooraf meegeven.

Aanvang en wachttijd

Je aansluiting gaat in vanaf de maand die volgt op de maand waarin we je aansluitingsformulier ontvangen. Vanaf die startdatum geldt een wachttijd van 6 maanden.

Overstap

Bij een overstap van Hospitalia Continuïteit naar of Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus wordt de reeds doorlopen wachttijd geschrapt. Voor je overstapt, moet je minstens een jaar aangesloten zijn bij Hospitalia Continuïteit om zonder leeftijdstoeslag aan te sluiten.

Contractuele begrenzing

Aansluiten bij Hospitalia Continuïteit kan tot en met 64 jaar.

Opzeg

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten, mits een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de verzenddatum van je aangetekende brief of opzegbrief.


Jill koos voor Hospitalia Continuïteit

“3 jaar geleden brak ik mijn schouder tijdens het skiën. De hospitalisatieverzekering van mijn toenmalige werkgever betaalde voor de operatie waarbij mijn schouder met bouten werd vastgemaakt. Een jaar later koos ik voor een nieuwe werkgever die geen hospitalisatieverzekeringen aanbood. Ik nam contact op met mijn klantenadviseur bij OZ en kon meteen mijn overstap naar Hospitalia Plus regelen, zonder wachttijd of toeslag. Kort nadien mochten de bouten alweer uit mijn schouder gehaald worden. Je kan je wel voorstellen hoe opgelucht ik was dat ik 5 jaar gelden al aangesloten was bij Hospitalia Continuïteit. Ook mijn tweede operatie werd zonder problemen terugbetaald.”