Hospitalia Plus

Hospitalisatieverzekering: Hospitalia Plus

Een hospitalisatieverzekering is geen overbodige luxe. Een ongeluk is namelijk snel gebeurd. En iedereen kan plots een blindedarmontsteking of nierstenen krijgen. Bovendien worden ziekenhuisopnames steeds duurder. Het is dus belangrijk om je daartegen te wapenen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook worden ziekenhuisopnames steeds korter en daarom kan je vanaf nu rekenen op extra hulp met het dienstenpakket Hospitalia Assist 

Met Hospitalia Plus kies je voor een uitgebreide hospitalisatieverzekering met een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding én een hele reeks voordelen.

Bereken je bijdrage

Hospitalisatieverzekering Hospitalia Plus in een notendop:

 • het comfort van een eenpersoonskamer
 • geen jaarlijks grensbedrag
 • geen franchise in Vlaamse ziekenhuizen met uitzondering van UZ Gent (1)
 • verblijf in twee- of meerpersoonskamer volledig terugbetaald
 • eenpersoonskamer:
  • bij een meerdaagse opname:
   • ereloonsupplementen terugbetaald tot 3 x het officieel honorarium
   • kamersupplementen tot € 125 per dag
  • i.g.v. een dagopname:
   • ereloonsupplementen terugbetaald tot 1 x het officieel honorarium
   • kamersupplementen tot € 80 per dag
 • een waarborg voor zware ziektes (optioneel)
 • dagvergoedingen tot € 360 in het buitenland
 • kosten 60 dagen voor tot 180 dagen na de opname terugbetaald
 • extra dienstenpakket Hospitalia Assist(1) Er wordt een franchise van 150 euro per meerdaagse ziekenhuisopname toegepast in geval van een verblijf in een eenpersoonskamer in een ziekenhuis dat ereloonsupplementen van meer dan 200% aanrekent in vergelijking met het overeenkomstentarief. De lijst van ziekenhuizen die meer dan 200% ereloonsupplementen aanrekenen kan je raadplegen via www.ziekenhuizenvrijstelling.be.

De hospitalisatieverzekering Hospitalia Plus dekt een groot aantal ziekenhuiskosten zonder jaarlijks grensbedrag en zonder franchise in alle Vlaamse ziekenhuizen met uitzondering van UZ Gent(1). Je kan rekenen op een terugbetaling van de meeste kosten die de verplichte verzekering niet terugbetaalt.

Wat verstaan wij onder 'een groot aantal ziekenhuiskosten'?

 • alle kamersupplementen tot maximum € 125 per dag bij een opname van meerdere dagen. Bij een dagopname: maximum € 80 in een eenpersoonskamer
 • ereloonsupplementen tot 3 keer het officieel honorarium en 1 keer het officieel honorarium bij een dagopname in een eenpersoonskamer 
 • de meeste kosten voor geneesmiddelen, implantaten en prothesen die wettelijk ten laste van de patiënt vallen
 • alle remgelden, persoonlijke aandelen en forfaits die wettelijk ten laste van de patiënt vallen

Wil je weten hoeveel ereloonsupplementen jouw ziekenhuis vraagt? Kijk het hier na.

Ook bij een daghospitalisatie biedt Hospitalia Plus je een uitgebreide terugbetaling van de factuur en wordt er nooit een franchise toegepast. 

Andere terugbetalingen

 • Zijn er ook medische kosten vóór of na je hospitalisatie? Dan betaalt Hospitalia Plus de meeste remgelden en de supplementen (max. 1x het officieel honorarium), 60 dagen vóór en 120 dagen na hospitalisatie, terug. 
 • Dankzij de waarborg zware ziektes krijg je na toestemming van de Medische Adviseur per jaar tot € 7.000 terugbetaald voor medische kosten buiten een ziekenhuisopname. (optioneel)
  • Geldig bij de volgende zware ziektes (31): kanker, leukemie ziekte van Parkinson, ziekte van Hodgkin, ziekte van Alzheimer, aids, tuberculose, multiple sclerose, amyotrofische laterale sclerose, cerebrospinale meningitis, poliomyelitis, spierdystrofie, encephalitis, tetanus, mucoviscidosis, ziekte van Crohn, brucellose, levercirrose ingevolge hepatitis, sclerodermie met aantasting van de organen, diabetes type 1, rectocolitis ulcerosa, ziekte van Pompe, malaria, typhus exanthematicus, typhoïde en paratyphoïde aandoeningen, difterie, cholera, miltvuur, ziekte van Creutzfeldt-Jakob, nierinsufficiëntie waardoor men niet zonder dialyse kan, orgaantransplantatie (met uitzondering van hoornvlies- en huidtransplantatie).
 • Moet je in het buitenland overnachten in het ziekenhuis? Dan kan je rekenen op dagvergoedingen tot € 360.

Bijstand Hospitalia Assist

Ziekenhuisopnames worden steeds korter. Aangezien een goed en gerust herstel voor ons cruciaal is, bieden we jou vanaf 1 april het dienstenpakket Hospitalia Assist aan. Daarbij krijg je extra hulp naar keuze en het biedt een tussenkomst tot € 1.000 per opname of zware ziekte, met een maximum van 2 opnames of zware ziektes per kalenderjaar. Meer informatie hier.

Je tegemoetkoming aanvragen

Wens je een tegemoetkoming van Hospitalia Plus? Upload het ingevulde tussenkomstdocument en je originele ziekenhuisfactuur dan via Mijn OZ of steek je facturen in een OZ brievenbus. Je hoeft hiervoor niet het kantoor binnen te stappen.

Voor de toekenning van de waarborg zware ziekten moet je een apart aanvraagdocument indienen.

In Mijn OZ kan je gepersonaliseerde documenten downloaden of aanvragen.

Mijn OZ

 


(1) Er wordt een franchise van 150 euro per meerdaagse ziekenhuisopname toegepast in geval van een verblijf in een eenpersoonskamer in een ziekenhuis dat ereloonsupplementen van meer dan 200% aanrekent in vergelijking met het overeenkomstentarief. De lijst van ziekenhuizen die meer dan 200% ereloonsupplementen aanrekenen kan je raadplegen via www.ziekenhuizenvrijstelling.beMeer info? Contacteer ons via info@oz.be of bel naar 03 201 85 55. Nog geen OZ klant? Bel dan naar 03 201 85 55.

Afhankelijk van de leeftijd waarop je aansluit bij Hospitalia Plus, verschilt de prijs. Hier vind je een overzicht van de maandelijkse bijdragen: 

Maandelijkse bijdragen per persoon vanaf 01/01/2021

 
Leeftijdsgroepen Hospitalia Plus
Waarborg Zware Ziekten

Aangesloten voor 01/01/1994 of, na deze datum, tussen 0 en 45 jaar*

0 - 17 jaar € 6,52 € 0,30
18 - 24 jaar € 8,17 € 0,37
25 - 49 jaar € 20,71 € 0,95
50 - 59 jaar € 25,41 € 1,16
 60 jaar en ouder € 45,80 € 2,12

Aangesloten na 01/01/1994, tussen 46 en 49 jaar*

46 - 49 jaar € 21,75 € 0,95
50 - 59 jaar € 26,68 € 1,16
60 jaar en ouder € 48,09 € 2,12
Aangesloten na 01/01/1994, tussen 50 en 54 jaar*
49 jaar** € 22,77 € 0,95
50 - 59 jaar € 27,93 € 1,16
60 jaar en ouder € 50,36 € 2,12

Aangesloten na 01/01/1994, tussen 55 en 59 jaar*

55 - 59 jaar € 38,02 € 1,16
60 jaar en ouder € 68,61 € 2,12

Aangesloten na 01/01/1994 vanaf 60 jaar*

59 jaar** € 43,06 € 1,16
60jaar en ouder € 77,73 € 2,12

Wil je meer weten over de samenstelling van deze bijdragen? Surf dan naar de website van 'MLOZ Insurance'.

Tarieven geldig vanaf 01/01/2021.

*Op de begindatum van de aansluiting
**Leeftijd op 1 januari van het jaar van aansluiting

Let op! Er gelden verhoogde bijdragen voor wie inschrijft vanaf de leeftijd van 46 jaar. Raadpleeg de 'Algemene voorwaarden Hospitalia 2021' voor meer info of neem contact op met je plaatselijk OZ kantoor.Meer info? Contacteer ons via info@oz.be of bel naar 03 201 85 55. Nog geen OZ klant? Bel dan naar 03 201 85 55.Hospitalia Plus en OZ

Om je te verzekeren via Hospitalia Plus moet je klant zijn van de ziekenfondsafdeling van OZ.

Ben je al OZ klant en wil je aansluiten bij Hospitalia Plus?

Dat kan heel eenvoudig. Klik onderaan deze pagina op 'Sluit aan' en kies vervolgens voor online aansluiten, of op papier. In het tweede geval kan je ook gepersonaliseerde documenten downloaden in je onlinekantoor Mijn OZ.

Je kan ook je persoonlijke klantenadviseur contacteren.

Nog geen ziekenfondsklant van OZ? Neem vandaag de eerste stap!

Onze uitstekende hospitalisatieverzekering heb je al ontdekt. Nu de rest van ons ziekenfonds nog.

OZ is een onafhankelijk en kritisch ziekenfonds, een jonge organisatie met een frisse kijk op gezondheid. Onze innovatieve, transparante en persoonlijke dienstverlening staat centraal. Dat vertaalt zich concreet in een heleboel interessante voordelen: van de terugbetaling van je dokterskosten tot poetshulp. Van je hospitalisatieverzekering tot je vakantie.

Maak een afspraak om meer te weten te komen over OZ en Hospitalia Plus. Of word meteen klant.

Waar moet je rekening mee houden?

 • Je kan bij Hospitalia Plus aansluiten tot en met 65 jaar. Ben je ouder? Kies dan voor onze basisverzekering Hospitalia.
 • Een nieuwe aansluiting bij deze verzekering start vanaf de maand nadat we de aansluitingsformulieren hebben ontvangen.
 • Vanaf de startdatum van de aansluiting geldt een wachttijd van 6 maanden. Bij een overstap van een gelijkwaardige verzekering kan de wachttijd eventueel ingekort of geschrapt worden.
  Voor bevallingen in de 7e, 8e en 9e maand van aansluiting gelden beperkingen op de terugbetaling als je in een eenpersoonskamer verblijft.
 • Hospitalia Plus is een gezinsverzekering. De aansluiting is verplicht voor alle leden van het gezin (titularis en personen ten laste) die niet verzekerd zijn door een andere hospitalisatieverzekering.

Overschakelen van Hospitalia Continuïteit naar Hospitalia Plus

Wens je over te schakelen van Hospitalia Continuïteit naar Hospitalia Plus? Onderteken dan binnen de 6 maanden na het beëindigen van je werkgeverspolis een aansluitingsformulier Hospitalia Plus. Zo behoud je alle voordelen van Hospitalia Continuïteit. 

Je ontslag indienen

Wil je niet langer verzekerd zijn via Hospitalia? Je kan je verzekering altijd stopzetten. Hou wel rekening met een opzegtermijn van minimum 1 maand. Die begint te lopen op de eerste dag van de maand volgend op de verzending van het aangetekende schrijven of afgifte van de opzeggingsbrief tegen ontvangstbewijs.Ben je 65 of ouder dan heb je nog steeds de mogelijkheid om aan te sluiten bij het standaardpakket Hospitalia

Meer info? Contacteer je persoonlijke klantenadviseur. Je vindt zijn of haar gegevens in Mijn OZ. Nog geen OZ klant? Bel dan naar 03 201 85 55.


Loes (29 jaar) vertelt

Hospitalia Plus

"Toen ik net begon te werken, had ik geen hospitalisatieverzekering. Leek me op mijn leeftijd niet nodig, ik voelde me goed, sportte veel en at gezond. En ik spendeerde mijn zuurverdiende centjes liever aan leuke activiteiten.

Mijn beste vriendin raadde me echter aan om toch een verzekering te nemen. Want je weet immers nooit... Na wat onderzoek gedaan te hebben, besloot ik om me aan te sluiten bij Hospitalia Plus, een uitgebreide verzekering voor een betaalbare prijs.

Ik ben mijn vriendin nog altijd dankbaar voor haar goede raad. Amper twee jaar nadat ik aangesloten was, had ik een zwaar ongeval met de fiets. Ik lag 3 weken in het ziekenhuis. Dankzij Hospitalia Plus hoefde ik van die dure ziekenhuisopname gelukkig niets zelf te betalen.

Na de opname volgden een revalidatieperiode van 6 maanden en vele consultaties bij de specialist. Ook moest ik nog enkele bijkomende ingrepen in het daghospitaal ondergaan. Al die kosten betaalde Hospitalia Plus grotendeels terug. De terugbetalingen verliepen vlot. Gelukkig maar, want extra administratief geloop tijdens zo'n zware periode kan je wel missen.

Ondertussen zijn we 5 jaar verder en helemaal hersteld. Binnenkort zal ik opnieuw van mijn verzekering gebruik maken, maar dan voor een blije gebeurtenis. Ik ben zwanger! Dankzij Hospitalia Plus kan ik zonder zorgen een luxe eenpersoonskamer nemen om optimaal van de eerste dagen met ons kindje te genieten."