hospitalia continuiteit

De hospitalisatieverzekering via mijn werk stopt. Wat nu?

Een hospitalisatieverzekering via je werkgever, daar pluk je de vruchten van. Maar wat als je pensioen aan de horizon piept of je van werk verandert? Dan stopt de polis van je werkgever en ben je niet langer beschermd bij ziekte of hospitalisatie. Het goede nieuws? Je kan dit vermijden. En wel zonder er je broek aan te scheuren.

Welke mogelijkheden zijn er?

De groepsverzekering van je werkgever omzetten naar een individuele verzekering is een optie. Al hangt er vaak een stevig prijskaartje aan zo’n overstap. Een nieuwe verzekering dan maar? Dat kan, maar dan zit je wel opnieuw met een wachttijd en een medische vragenlijst. Bovendien zal je bijdrage hoger zijn, als je een jaartje ouder bent. Een betaalbare en veilige oplossing is dan een wachtpolis.

Wat is een wachtpolis?

Een wachtpolis is een miniverzekering die je aangaat, bovenop je groepsverzekering. Als je collectieve verzekering dan stopt, bijvoorbeeld door pensioen, ontslag of als je van werk verandert, stap je naadloos over naar een volwaardige hospitalisatieverzekering. En dat voor een kleine bijdrage.

De voordelen van een wachtpolis?

Een wachtpolis biedt je meerdere voordelen. Niet alleen als je groepsverzekering stopt, maar ook tijdens de looptijd van je groepsverzekering.

Tijdens de looptijd van je collectieve verzekering
  • Tot € 50 extra terugbetaald per opnamedag die verzekerd is via je collectieve verzekering
Bij overstap naar een individuele hospitalisatieverzekering  
  • Geen wachttijd
  • Geen medische vragenlijst
  • Geen leeftijdstoeslag

De voordelen van een wachtpolis via OZ?

De wachtpolis via OZ, Hospitalia Continuïteit, biedt je zekerheid. Als de polis bij je werkgever stopt, stap je over naar een volwaardige kwaliteitsverzekering die toch betaalbaar is. Denk aan troeven als uitgebreide voor- en nazorg, extra hulp tijdens en na je opname en meer. Bovendien is er altijd een formule op maat van je leven met Hospitalia, Hospitalia Medium of Hospitalia Plus.

Wat klanten vertellen

Réne (68) bereidde zich voor op pensioen

“Vijf jaar geleden begon ik mijn pensioen zachtjes voor te bereiden. Toen ik de prijs zag om individueel aan te sluiten bij de hospitalisatieverzekering van mijn werkgever, was de keuze snel gemaakt: ik sloot aan bij Hospitalia Continuïteit. Ondertussen ben ik gepensioneerd en slaap ik op beide oren met Hospitalia Medium als hospitalisatieverzekering.

Lyn (42) maakte een carrièreswitch

“Dit jaar besloot ik mijn hart te volgen en een carrièreswitch te maken. Na 10 jaar als product manager bij een bank, zet ik nu mijn eerste stappen als zelfstandig beleggingsadviseur. Omdat ik sowieso proactief ben van aard, koos ik bij de start van mijn loopbaan al voor Hospitalia Continuïteit. Geen spijt van, want vandaag ben uitgebreid verzekerd met Hospitalia Plus.”

Lisa (34) kreeg een ongeval

“Drie jaar gelden kreeg ik een ongeval en werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Mijn hospitalisatieverzekering via OZ heeft toen alles zo vlot geregeld, dat ik twee jaar geleden geen moment twijfelde toen ik van werk veranderde. Bovenop de polis van mijn werkgever, nam ik meteen Hospitalia Continuïteit. Zo ben ik helemaal gerust, wat er ook gebeurt.” 

Een wachtpolis, iets voor jou?

OZ501 is verzekeringsagent (n° CDZ 5001) voor "MLOZ Insurance", de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen , RPR Brussel (422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18).

Je vindt de infofiches van elk product hier: 
HospitaliaHospitalia MediumHospitalia PlusHospitalia ContinuïteitDentalia en Medicalia, . Het Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van dit contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van MLOZ Insurance of de Ombudsman van de Verzekeringen.

Voor meer informatie over de producten kan je de 
algemene voorwaarden raadplegen. Voor informatie over de aansluiting bij de producten kan je terecht bij je ziekenfonds.