Dentalia

Tandverzekering: Dentalia Plus

Schrik je soms van de rekening na een bezoek aan de tandarts? Steeds meer tandartsen werken niet volgens geconventioneerde tarieven, waardoor de eigen opleg zeer hoog blijft. Dek je daarom in tegen de stijgende kosten voor tandzorg met Dentalia Plus, onze betaalbare tandverzekering.

Dentalia Plus in een notendop:

 • Voor een uitgebreid aantal tandproblemen
 • Jaarlijks tot € 1.250 terugbetaald.
 • Preventieve zorg tot 100% vergoed.
 • Voor het hele gezin.
 • Geen medische vragenlijst.
 • Aansluiten tot en met 64 jaar.

Dentalia Plus is de betaalbare tandverzekering voor je gezin. Bereken meteen je bijdrage.

Bereken je bijdrage

 

Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak.

Met Dentalia Plus profiteren groot én klein van een hogere tussenkomst. Blokjes, implantaten of prothese, je hele gezin stapt met een glimlach buiten bij de tandarts.

Terugbetalingen

Met Dentalia Plus profiteren jij en je gezin van hogere terugbetalingen na een bezoek aan de tandarts, en dit voor een hele reeks behandelingen en ingrepen.


Preventieve tandverzorging Curatieve tandverzorging Parodontologie
 • Mondonderzoek
 • Tandsteen verwijderen
 • Groeven verzegelen
 • Profylactisch reinigen
 • Bepaling parodontale index
 • Alle raadplegingen
 • Dringende raadplegingen
 • Tanden trekken
 • Tanden vullen
 • Kleine mondchirurgie
 • Mondradiologie
 • Tandvleesaandoeningen
 • Aandoeningen aan de weefsels rond tanden en kiezen

Orthodontie Prothese Implantaten
 • Positie van scheefgroeiende tanden corrigeren
 • Verkeerde plaatsing van de kaak corrigeren
 • Kunstwortels die in de kaak worden geplaatst als basis voor een prothese
 • Tanden vervangen door een permanent implantaat

 

Voorwaarden

Om van een maximale terugbetaling te genieten, moet je elk jaar een bezoek aan de tandarts brengen. Dit wordt omschreven als preventief gedrag, waardoor eventuele tandproblemen op tijd kunnen worden opgespoord en behandeld. Je terugbetaling voor een behandeling zal dus hoger zijn, als je het jaar ervoor naar de tandarts ging en daar een terugbetaling van je verlichte ziekteverzekering of tandverzekering kreeg.

Maximale bedragen

Hoe langer je bent aangesloten bij Dentalia Plus, hoe hoger je maximale tegemoetkoming.

Eerste aansluitingsjaar* Tweede aansluitingsjaar Vanaf het derde jaar
€ 350 € 650 € 1.250
*Dit is een periode van 12 maanden te starten vanaf de eerste dag van de aansluiting

Uitzondering: voor orthodontie, parodontologie en het plaatsen van prothesen en implantaten zijn de jaarlijkse bedragen begrensd tot € 1.050 vanaf het derde aansluitingsjaar.

Meer info

Specifieke informatie over onder meer terugbetalingen, verplichtingen en voorwaarden, kan je raadplegen in de infofiche en de algemene voorwaarden van Dentalia Plus.


Dentalia Plus is de betaalbare tandverzekering voor je gezin. Bereken meteen je bijdrage.

Bereken je bijdrage

Tarieven per leeftijd

Vanaf 01/01/2021 gelden de volgende tarieven:

 Maandelijkse bijdragen per persoon vanaf 01/01/2021
Leeftijd**  Aangesloten voor de leeftijd van 40 jaar*  Aangesloten tussen 40 en 44 jaar* Aangesloten tussen 45 en 59 jaar*  Aangesloten tussen 60 en 64 jaar*
0 - 3 jaar  Gratis      
4 - 6 jaar

 € 3,54

     
7 - 17 jaar  € 6,88      
18 - 29 jaar  € 7,86      
30 - 39 jaar  € 10,69      
40 - 44 jaar  € 10,69  € 14,42

€ 16,03

 
45 - 59 jaar  € 15,05  € 20,32 € 22,58  € 25,59
60 jaar en ouder  € 16,09  € 21,72 € 24,14  € 27,35

Wil je meer weten over de samenstelling van deze bijdragen? Surf dan naar de website van 'MLOZ Insurance'.

*Op begindatum van de aansluiting
** op 1 januari van het jaar van aansluiting

Meer info

Extra informatie over de samenstelling van deze tarieven vind je op de website van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, of in de algemene voorwaarden Dentalia Plus.Vooraleer men kan genieten van de tegemoetkomingen van Dentalia Plus, dient men een wachttijd van 6 maanden te vervullen. Deze wachttijd begint te lopen op de aansluitingsdatum. De wachttijd wordt opgetrokken tot 12 maanden voor de terugbetaling van prothesen, implantaten en orthodontieverstrekkingen. Er zal afgeweken kunnen worden van de wachttijden van 6 en 12 maanden voor wie tot de datum van aansluiting al meer dan 12 maanden gedekt was door een gelijkaardige tandzorgverzekering.
 
Meer info? Contacteer je persoonlijke klantenadviseur. Je vindt zijn of haar gegevens in Mijn OZ. Nog geen OZ klant? Bel dan naar 03 201 85 55.

Je glimlach verzeker je met een betrouwbare tandverzekering. Om aan te sluiten bij Dentalia Plus, moet je klant zijn bij OZ. Ben je dat nog niet? Dan kan je dat nu in 1-2-3 regelen.

Al klant? Dan kan je op 3 manieren bij Dentalia Plus aansluiten.

Online

Weinig tijd? Dat snappen we. Als klant van OZ kan je heel eenvoudig online bij Dentalia Plus aansluiten. Neem de aanvraag comfortabel vanuit je zetel thuis door.

Online aansluiten

Persoonlijk

Graag nog een woordje uitleg? We zijn er voor je. Plan je bezoek aan een van onze kantoren in jouw buurt.

Maak een afspraak

In de brievenbus

Download het aansluitingsformulier en vul het in. Vergeet niet om alle gezinsleden die mee aansluiten te vermelden. Nadien bezorg je de ondertekende formulieren, al dan niet met de post, aan je OZ kantoor of drop je ze in een OZ brievenbus.

Tip: met een kleefbriefje van het OZ op je formulieren, kunnen we ze meteen aan je dossier linken!1 Dentalia is een gezinsverzekering. De aansluiting is verplicht voor alle leden van het gezin (titularis en personen ten laste) die niet verzekerd zijn door een gelijkaardige verzekering voor tandzorgen.

Vooraleer men kan genieten van de tegemoetkomingen van Dentalia Plus, dient men een wachttijd van 6 maanden te vervullen. Deze wachttijd begint te lopen op de aansluitingsdatum. De wachttijd wordt opgetrokken tot 12 maanden voor de terugbetaling van prothesen, implantaten en orthodontieverstrekkingen. Er zal afgeweken kunnen worden van de wachttijden van 6 en 12 maanden voor wie tot de datum van aansluiting al meer dan 12 maanden gedekt was door een gelijkaardige tandzorgverzekering.

Meer info? Contacteer je persoonlijke klantenadviseur. Je vindt zijn of haar gegevens in Mijn OZ. Nog geen OZ klant? Bel dan naar 03 201 85 55.

Wil je aansluiten bij Dentalia Plus? Deze info willen we je vooraf meegeven.

Gezinsverzekering

Dentalia Plus is een gezinsverzekering. De aansluiting is verplicht voor alle leden van je gezin die niet verzekerd zijn door een andere tandverzekering.

Aanvang en wachttijd

Je aansluiting gaat in vanaf de maand die volgt op de maand waarin we je aansluitingsformulier ontvangen. Vanaf die startdatum geldt een wachttijd van 6 maanden voor preventieve en curatieve tandverzorging en parodontologie. Voor protheses, implantaten en orthodontie geldt een wachttijd van 12 maanden. Bij een ongeval kan de wachttijd op basis van aangifte geschrapt worden. Bij een overstap van een andere tandverzekering kan de wachttijd korter zijn of geschrapt worden.

Contractuele voorwaarden

Aansluiten kan tot en met 64 jaar. De bijdragen moeten correct betaald worden (jaarlijks, halfjaarlijks, driemaandelijks of maandelijks) om recht te hebben op de tegemoetkomingen.

Opzeg

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten, mits een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de verzenddatum van je aangetekende brief of opzegbrief die je tegen ontvangstbewijs binnenbrengt op kantoor.


Benieuwd wat klanten zeggen over Dentalia Plus? Lees hun ervaringen met onze tandverzekering.

De ouders van Emma (14) kozen voor Dentalia Plus

“Onze dochter Emma is 14 en had blokjes nodig. Een deel daarvan werd door de verplichte ziekteverzekering terugbetaald, maar dankzij Dentalia Plus kregen we daar nog eens een terugbetaling van € 1.563,90 bovenop. Dat kwam voor ons heel mooi uit, want Emma’s grote zus wil straks op kot. Gelukkig kunnen we onze dochters nu allebei even blij maken!

Erik (55) behield zijn glimlach met implantaten

"De tandarts vertelde me dat ik twee tanden moest laten trekken. Ik wou ze graag laten vervangen door implantaten. Dankzij Dentalia Plus kreeg ik hiervoor € 1.050 terugbetaald."

Lode (34) kon zonder financiële zorgen een beugel dragen

"Ik ben pas op latere leeftijd een beugel beginnen dragen. Maar zelfs dan blijft het een grote kost. Dankzij Dentalia Plus kreeg ik een groot deel van de kosten terugbetaald."

Loes (42) verloor bijna haar tand door een lelijke val

"Tijdens een rit met de mountainbike liep het fout in een bocht die me met modder verraste. Voor ik het wist schoof ik onderuit en zag de wielen van mijn mountainbike de lucht indraaien. Ik belandde in de berm en mijn stuur knalde hard tegen mijn tanden. Kermen greep ik naar mijn tanden en voelde dat er eentje weg was. Gelukkig kon de organisatie van de fietstocht me snel oppikken om me naar de tandarts van wacht te brengen die mijn verloren tand weer inplantte.

Tijdens het hele voorval heb ik geen moment getwijfeld aan de terugbetaling van de kosten. Mijn tandverzekering is heel uitgebreid en omvat een groot aantal tandzorgen, waaronder een voorval als dit. Ik kan rekeningen op terugbetalingen tot € 1.250, en dat is echt wel een geruststellen gedachte. Laat ons zeggen dat ik financiële zorgen op dat moment wel kon missen als kiespijn!"


Veelgestelde vragen over onze tandverzekering