Welkom bij OZ

Veranderen van ziekenfonds is heel eenvoudig!

Wil je aansluiten bij OZ501?

Dat kan heel eenvoudig. Bezorg ons de ingevulde formulieren en wij brengen alles voor je in orde of regelen de overstap en brengen ook je huidig ziekenfonds op de hoogte. Een paar weken later kan je, net zoals een heleboel tevreden OZ klanten, genieten van al onze voordelen.


Waarom zou ik aansluiten bij OZ501?

OZ is een onafhankelijk en kritisch ziekenfonds, een jonge organisatie met een frisse kijk op gezondheid. Een innovatieve, transparante en persoonlijke dienstverlening staan centraal. Dat vertaalt zich concreet in een heleboel interessante voordelen: van baby-uitzet over mooie reiskortingen en de strijkdienst tot voedingsadvies en zumbalessen.


Welke formulieren invullen? En waar vind ik ze?

Klant worden bij OZ501 kan volledig online.
Ga je liever even door de papieren formaliteiten? Spring dan binnen in je plaatselijk OZ kantoor. Als je dat wil, komt onze adviseur bij jou thuis met de nodige documenten.


Je kan ook alle documenten online terugvinden

Breng de formulieren volledig ingevuld binnen in je plaatselijk OZ kantoor of stuur ze op naar OZ501, Gistelsesteenweg 294, bus 1, 8200 Sint-Andries Brugge.Wanneer kan ik overstappen naar OZ501?Je kan op elk moment beslissen om klant te worden van OZ.*
De feitelijke overstap gebeurt in het begin van elk kwartaal: dus op 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober.

De procedure neemt een vijftal weken in beslag, dat wordt dan:


Aaanvraag tot overstap voor Overstap op
25 november
1 januari
25 februari 1 april
25 mei 1 juli
25 augustus 1 oktober

 

Ben ik verzekerd tijdens de overstap?

Bij de overstap behoud je al je rechten in de wettelijke, verplichte ziekteverzekering. Blijf gerust de kleefbriefjes van je oude ziekenfonds gebruiken tot je ons bericht krijgt dat de overstap een feit is. Vanaf dat moment gebruik je je nieuwe kleefbriefjes die je intussen van ons ontvangen hebt.


Wat met mijn openstaande dossiers?

Geen zorgen, OZ501, het ziekenfonds van OZ neemt bestaande medische akkoorden en je openstaande dossiers over van je vorig ziekenfonds.


Hoe vraag ik een huisbezoek aan?

Dit kan je online doen of in een OZ kantoor.
We komen graag langs op werkdagen, overdag of ‘s avonds, volgens dat het jou schikt.


Op zoek naar meer informatie?

Zo word je online klant.
Klant worden van OZ, een slimme zet! 10 goede redenen om klant te worden!
Alle voordelen en diensten van OZ.


* Indien je nog geen jaar klant bent bij je ziekenfonds, kan je nog niet veranderen van ziekenfonds. Je moet dan eerst je jaar 'voltooien' alvorens er een overstap kan aangevraagd worden.

Brochures