Handige online tools

Geconventioneerde zorgverleners

De geconventioneerde zorgverleners hebben het akkoord met de ziekenfondsen aanvaard en rekenen de officiële tarieven aan voor hun dienstverlening.

  • Let op: bepaalde zorgverleners rekenen de officiële tarieven enkel aan tijdens bepaalde uren. Zij zijn slechts gedeeltelijk geconventioneerd, maar werden wel opgenomen in de lijst met geconventioneerde zorgverleners.

De niet-geconventioneerde zorgverleners hebben het akkoord met de ziekenfondsen niet aanvaard en mogen hun honorarium vrij bepalen.

Calculator

Wil je weten welke zorgverleners een akkoord met de ziekenfondsen hebben en de officiële tarieven aanrekenen? Met de handige calculator van het Riziv zie je het meteen.

  • Let op: bij het afsluiten van een nieuwe conventie krijgen zorgverleners de tijd om al dan niet akkoord te gaan. In tussentijd is het mogelijk dat de site van het Riziv niet up to date is. We raden daarom aan om vooraf de zorgverlener te vragen of hij/zij geconventioneerd is. Zorgverleners zijn namelijk verplicht om die informatie te delen met hun patiënten.