In november zijn we gesloten op maandag 1 en van donderdag 11 t.e.m. zaterdag 13 november.  Op Mijn OZ kan je 24/7 terecht. Je mag alle documenten en attesten in de OZ brievenbus stoppen. Deze wordt dagelijks geledigd.
Handige online tools

Vergelijk de kwaliteit van ziekenhuizen

Sinds kort kan je de kwaliteit van de Vlaamse ziekenhuizen vergelijken op www.zorgkwaliteit.be. Deze site verzamelt de resultaten van de kwaliteitsmetingen van alle deelnemende ziekenhuizen!

Weloverwogen keuze maken

Sinds eind 2013 maken ziekenhuizen al vrijwillig de resultaten van de kwaliteitsmetingen openbaar. Nu worden die resultaten echter ook verzameld op de website www.zorgkwaliteit.be. Op die manier kunnen patiënten de kwaliteit van ziekenhuizen probleemloos vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Ziekenhuizen bepalen zelf of ze deelnemen, maar de overgrote meerderheid van de 63 Vlaamse ziekenhuizen doet alvast mee. De verantwoordelijken van het project verwachten dat alle ziekenhuizen tegen het einde van het jaar deze stap zullen zetten.

Voorlopig enkel over borstkanker en patiënttevredenheid

Voorlopig zijn er op www.zorgkwaliteit.be enkel resultaten beschikbaar over 13 indicatoren. Tien daarvan gaan over borstkanker (diagnose, behandeling, overlevingskans, …) en 3 over patiënttevredenheid (welke score?, genoeg info op de website?, …). In de komende maanden en jaren zal de site echter aangevuld worden met meer cijfers. Zo worden dit jaar nog indicatoren verwacht over handhygiëne en geneesmiddelenvoorschriften. 

Meer info!

Neem een kijkje op www.zorgkwaliteit.be