header feestdagen

Tips voor een gezellig eindejaar

De feestdagen komen eraan en dat is natuurlijk hét moment om het extra knus te maken thuis. We verzamelden vijf tips voor een warm en gezellig eindejaar. 

1. Sport thuis

Je hoeft echt niet regen en wind te trotseren om toch maar in beweging te blijven. Maak het jezelf makkelijk en doe je sportactiviteiten thuis. Je vindt online verschillende work-outs die je gewoon in de huiskamer kan doen. Maar bij mooi weer is een wandeling buiten natuurlijk ook zalig, want daglicht is ideaal om een winterdip te vermijden. Gaat het wandelen iets moeilijker? Geen nood, deze driepikkel geeft je voldoende steun. Wil je graag weten hoeveel je beweegt op een dag? Gebruik dan een stappenteller, zo hou je makkelijk bij of je goed bezig bent. 

2. Neem een oude hobby op

Was je als kind al gepassioneerd door schilderen? Of vond je het altijd zo gezellig om een winterse trui te breien? Haal je breinaalden of schilderskwasten terug boven. Dan vier je nieuwjaar misschien wel in je eigen trui. Of hangt er binnenkort een mooi werkje aan de muur te blinken. 

3. Me-time

Je schuldig voelen omdat je een halve dag naar series ligt te kijken in je zetel? Nergens voor nodig en zeker nu niet. Of misschien liggen er nog een paar boeken te wachten die je absoluut wil lezen? Nestel je onder je dekentje. Snel last van koude voeten? Dan zijn  warmtepantoffels misschien wel je ding. Zo kan je relax genieten van al die nieuwe verhalen. Zorg er wel voor dat er genoeg licht is, als je wil lezen, anders raken je ogen sneller vermoeid. 

4. Probeer nieuwe recepten

Duik de keuken in om te experimenteren met nieuwe gerechten. In welke seizoensgroenten heb jij zin? Spruiten, allerlei soorten kolen of pompoen?  In de winter smaakt een lekker bord dampende soep of een heerlijke ovenschotel nog zo goed. Een grote pot verse groenten kan wel doorwegen. Voel je dat je aan kracht verliest, dan kan je altijd een kookmandje gebruiken: je plaatst het mandje in de pot, kookt daarin je groenten en haalt vervolgens het mandje met de groenten weer uit de pot. Extra handig! De geur van al dat lekkers, maakt je huis des te gezelliger.

5. Maak het cocoonen gezellig

We moeten de feestdagen noodgedwongen thuis doorbrengen, dus dan kan je het maar beter gezellig maken. Leef je uit met kaarsen, kussens en dekentjes. Leg je favoriete muziek op of neem je tijd om nieuwe muziek te ontdekken. Cocoonen draait rond ontspannen. Dus niets moet, alles mag.