Shopavita mobiliteit

Mobiliteitshulpmiddelen voor thuis en onderweg

Iedereen heeft er nood aan om op regelmatige basis buiten te komen en frisse lucht op te snuiven. Wanneer je minder mobiel bent, is dat niet altijd even evident. Er bestaan nochtans heel wat mobiliteitshulpmiddelen waarmee je je veel makkelijker kan verplaatsen. Zo kan je weer met een gerust hart buitenkomen. Shopavita.be kan je een oplossing bieden die aan jouw specifieke behoefte beantwoordt.

Shopavita.be heeft een uitgebreid gamma aan mobiliteitshulpmiddelen in huis. Zo kunnen we een oplossing bieden voor al je mobiliteitsvragen.

Advies op maat

Onze medewerkers begeleiden je om de juiste keuze te maken, afgestemd op jouw wensen en noden. Bovendien maken onze erkende specialisten je graag wegwijs in het papierwerk. Zij helpen je om de juiste formulieren in te dienen als je in aanmerking komt voor een tussenkomst van de Vlaamse sociale bescherming (VSB). Lees meer over de terugbetaling van mobiliteitshulpmiddelen.

Kom gerust langs in een van onze winkels en ontdek ons ruim assortiment mobiliteitshulpmiddelen! Je kan ook contact met ons opnemen voor een afspraak. Eén van onze specialisten zal je contacteren en indien je dat wenst, langskomen voor gratis advies op maat.


Voor mobiliteitshulpmiddelen zoals een rollator, rolstoel of scooter kan je in sommige gevallen een tegemoetkoming van de Vlaamse sociale bescherming (VSB) krijgen. Om een tegemoetkoming aan te vragen heb je een 'Medisch voorschrift mobiliteitshulpmiddelen' nodig. Verschillende factoren bepalen mee of je recht hebt op een tegemoetkoming: het type van het hulpmiddel, je leeftijd en de aard van je aandoening bijvoorbeeld.

Kan Shopavita.be me hierbij helpen?

Onze erkende mobiliteitsverstrekkers zijn op de hoogte van de reglementering en begeleiden je door het ganse aanvraagtraject. Zij zorgen ervoor dat je een hulpmiddel krijgt dat beantwoordt aan jouw behoefte.

Loophulp of rollator

Voor een loophulp of rollator laat je het attest invullen door een arts en bezorg je het daarna aan een erkende verstrekker naar keuze. Hij/zij zal jouw dossier verder in orde brengen en indienen bij de Vlaams sociale bescherming. Na de goedkeuring zal de verstrekker je contacteren voor de aflevering van jouw loophulp of rollator.

Rolwagen

Voor een rolwagen gebruik je hetzelfde attest, dat je daarna ook bezorgt aan een erkende verstrekker naar keuze. Het dossier zal ingediend worden door je verstrekker en wordt daarna voorgelegd aan je zorgkas. Hierdoor kan het enkele weken duren vooraleer je een rolwagen ter beschikking hebt. Heb je dringend een rolwagen nodig? Dan kan je er tijdelijk eentje huren via de shopavita.be Uitleendienst.

Scooter of elektrische rolstoel

Als je meer geavanceerde mobiliteitshulpmiddelen nodig hebt, zoals elektrische rolstoelen of scooters, dan heb je een voorschrift nodig van een meer gespecialiseerde zorgverlener. Je wordt dan doorverwezen naar een zogeheten 'rolstoel adviesteam', dat dikwijls verbonden is aan een ziekenhuis. Zij leveren een “rolstoel advies rapport” af, dat je bezorgt aan de verstrekker van je keuze. Die zal samen met jou de verdere afhandeling doen.

Contact?

Wil je eerst advies inwinnen voor je een mobiliteitshulpmiddel aanvraagt? Geef je gegevens even door via ons contactformulier en dan nemen we contact met je op of bel naar 03 201 84 97.* Op al je aankopen bij shopavita.be krijg je als klant van OZ (in orde met de bijdragen aanvullende diensten) 10 tot 35% extra korting.
** Deze prijs betaal je als je in aanmerking komt voor een VSB-tussenkomst. Let wel, je moet deze tussenkomst aanvragen alvorens je het hulpmiddel aankoopt, na de aankoop kan dit niet meer geregulariseerd worden.