De coronacijfers blijven alsmaar stijgen. Ook als ziekenfonds voelen we de impact hiervan zeer hard. We merken een enorme toename van het aantal telefoons en doktersbriefjes, waardoor de wachttijden oplopen. Onze medewerkers doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en bedanken je voor je begrip. Lees meer
Gezondheid

OZ uitleendienst

Soms heb je tijdelijk hulpmiddelen nodig, zoals een ziekenhuisbed of een babyweegschaal. In zulke gevallen helpen we je graag bij onze OZ uitleendienst. Zo hoef je de - vaak dure - toestellen niet zelf te kopen.

Ga naar de OZ uitleendienst voor de verhuur van uitleenmateriaal en de aankoop van bijhorend thuiszorgmateriaal.

Wat zijn de voordelen voor jou?

 • ruim aanbod
 • recente, goed onderhouden hulpmiddelen
 • professioneel gereinigd materiaal
 • vakkundige installatie van het materiaal
 • je krijgt een duidelijke uitleg over het gebruik van de hulpmiddelen
 • de nodige toebehoren krijg je standaard meegeleverd
 • marktconforme huurprijzen
 • altijd aan huis geleverd
 • je betaalt een huurprijs per dag, met een minimum van 1 maand. Bekijk het aanbod van huur- en aankoopmateriaal (pdf)*.

*Alle prijzen zijn incl. BTW en geldig van 01/01/2021 t.e.m. 31/12/2021.

Om de zorg bij je thuis mogelijk te maken, heb je vaak (tijdelijk) aangepast materiaal nodig. De uitleendienst heeft een brede waaier van medisch en gezondheidsmateriaal, zoals afkolftoestellen, hometrainers, tilliften, verzorgingsbedden (elektrische hoog-laagbedden), rolstoelen en nog veel meer. 

Bekijk het aanbod van huur- en aankoopmateriaal (pdf)*.

De ontleningstermijn van al de materialen bedraagt minimum 1 maand. 

Wist je dat?

Ziekenfondsklanten een tegemoetkoming krijgen tot € 40 per persoon per kalenderjaar na een ziekenhuisopname van minstens 1 nacht voor de huur of aankoop van thuiszorgmateriaal bij Shopavita.be uitleendienst of in de Shopavita.be winkels en webshop. Lees meer over het aanvullend voordeel thuiszorgmateriaal na ziekenhuisopname.


*Alle prijzen zijn incl. BTW en geldig van 01/01/2021 t.e.m. 31/12/2021.
OZ werkt samen met Charco voor de verhuur van plaswekkers. Huur je een plaswekker bij Charco? Dan krijg je een terugbetaling tot € 40 per persoon per kalenderjaar. Lees hier alles over dit voordeel voor OZ klanten.

 

Huurprijs

 • € 116 voor 8 weken
 • Heeft je kind de plaswekker langer nodig? Dan huur je de plaswekker verder voor € 10 per week.

Inbegrepen in de prijs:

 • plaswekker
 • 2 sensorbroekjes
 • 2 kalenders en beloningskaartjes. Op deze kalenders vul je het nachtgedrag in. Na een droge nacht krijgt je kind een beloningskaartje.
 • professionele opvolging

Voordelen voor jou

 • Professionele ondersteuning (tips en instructies) door specialisten.Meer informatie kan je via onze OZ Uitleendienst krijgen via het telefoonnummer 03 201 85 69.
 • Snel resultaat dankzij de combinatie van het advies, de kalenderopvolging en de beloningen.
 • Ben je doorverwezen door een uroloog of pediater? Dan biedt Charco naast de standaard oplossing ook meer gespecialiseerd advies.
 • Gratis levering via bpost.

 • Leveringstermijn

  Servicekosten OZ klanten**  Niet OZ klanten 
  Levering en ophaling van klein materiaal binnen 2 werkdagen € 20 € 40 
  Levering en ophaling van groot materiaal binnen 2 werkdagen € 50 100 
  Dringende levering* van klein materiaal binnen 1 werkdag €40 € 50 
  Dringende levering* van groot materiaal binnen 1 werkdag € 85 € 110 

  * Dringende leveringen zijn enkel mogelijk indien haalbaar in onze planning.

  ** Klanten in orde met de bijdragen aanvullende diensten.

  Je kan geen materiaal ontlenen in de shopavita.be winkel of in een OZ kantoor. Op sluitingsdagen is er ook geen transport voorzien. 

  Betalingen

  Op de leveringsbon die je krijgt, staan de goederen vermeld die we bij je leverden.

  Voor de betaling van de huurgelden ontvang je maandelijks (of op het einde van de ontlening) een factuur met overschrijvingsformulier. De minimum ontleningstermijn van alle materialen is 1 maand. Nadien rekenen we de huur per dag aan. Komt de huurperiode niet overeen met de periode voor de maandelijkse facturatie? We zullen in de hierop volgende afrekening enkel een dagvergoeding aanrekenen voor die dagen waarop je (nog) materiaal ontleende. 

  Facturen moeten via bancontact (geen Mastercard of Visa) betaald worden bij levering van het materiaal. Zonder betaling is er geen levering. 

  Bij de servicekosten zijn het transport, onderhoud, reiniging en ontsmetting inbegrepen. Je betaalt de servicekosten via bancontact aan de chauffeur bij de levering. Bij de ophaling zijn er geen kosten die betaald moeten worden, deze zitten al in de servicekosten die je bij de levering hebt betaald.

  Hoe de huur beëindigen?

  Contacteer de uitleendienst als je de huur wil stoppen voor materiaal dat we bij je thuis leverden. De huurprijzen stoppen 2 werkdagen voor afhaaldatum. Een van onze medewerkers zal met je het tijdstip van de afhaling bespreken.

  Wat bij een defect?

  Is het materiaal defect? Contacteer de uitleendienst. Lees onze verhuur- en verkoopvoorwaarden (.pdf) om meer te weten over afspraken rond reparaties en defecten.


  Vraag je uitleenmateriaal aan op éen van de volgende manieren:

  • online via het onderstaande aanvraagformulier 
  • per e-mail naar uitleendienst@shopavita.be
  • via je persoonlijke klantenadviseur. Je vindt zijn of haar gegevens in Mijn OZ of op de meeste OZ brieven (linksboven).

  Belangrijk: 

  • normale levering: 2 werkdagen na de dag van aanvraag (indien aangevraagd op een werkdag)
  • dringende levering: 1 werkdag na de dag van aanvraag (indien aangevraagd op een werkdag)
  • de bestelling is pas definitief na bevestiging van de uitleendienst. Wij nemen voor de gewenste leverdatum contact met je op.

  Persoonlijke gegevens
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  Aanvraag
  Dit is uw voorkeur maar moet nog bevestigd worden door een medewerker van OZ. Houd er rekening mee dat we in het weekend en op feestdagen niet leveren.
  De ingevulde gegevens worden gebruikt om u te contacteren naar aanleiding van de aanvraag. U hebt, overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming, het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren of in bepaalde gevallen te laten verwijderen. Meer info over het privacybeleid van OZ vindt u op deze pagina.

  Wanneer je het materiaal niet meer nodig hebt, kan je gemakkelijk met het formulier hieronder de ophaling aanvragen. Geef je voorkeursdatum door voor de dag van ophaling en wij doen ons best om zo snel mogelijk je datum van ophaling te bevestigen via mail of telefoon. 

  Belangrijk: 

  • Tijdens het weekend en sluitingsdagen wordt er geen materiaal opgehaald.
  • Houd er rekening mee dat het gaat om een voorkeursdatum. Deze moet nog bevestigd worden door een medewerker van shopavita.be. Uiteraard doen we ons uiterste best om de ophaling te regelen op de voorkeursdatum, maar het kan voorkomen dat de datum wordt gewijzigd.

  Naam van de aanvrager

  Vermeld de naam van de persoon waarop het contract staat. Zo kunnen we je sneller verder helpen.

  *
  *
  Je rijksregisternummer bevindt zich op de achterkant van je identiteitskaart. Dit nummer start met je geboortedatum in omgekeerde volgorde
  *
  Adresgegevens voor de ophaling
  *
  *
  *
  *
  *
  Dit is uw voorkeur maar moet nog bevestigd worden door een medewerker van OZ. Houd er rekening mee dat we in het weekend en op feestdagen niet ophalen.
  *
  De ingevulde gegevens worden gebruikt om u te contacteren naar aanleiding van de aanvraag. U hebt, overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming, het recht om deze gegevens in te zien, te corrigeren of in bepaalde gevallen te laten verwijderen. Meer info over het privacybeleid van OZ vindt u op deze pagina.