Vanwege de coronamaatregelen wijzigt de werking van onze kantoren. Bekijk onze kantorenzoeker om te zien waar je terecht kan.
Gezondheid

OZ voordelenpakket

De ziekteverzekering is verplicht. Maar dat wil niet zeggen dat je ze niet bewust kan kiezen...

Met OZ501 kies je voor complete onafhankelijkheid. En voor een nieuwe, frisse aanpak. Met ziekenfondstussenkomsten waar je echt iets aan hebt, duidelijke tips, professionele begeleiding en originele voordelen.

Je kan van al onze voordelen gebruik maken als je bij OZ501 de bijdrage aanvullende diensten betaalt.

Het coronavirus heeft een enorme invloed gehad op ons leven. OZ wil daarom extra zorg dragen voor iedereen die de impact voelde of voelt van het coronavirus. Op medisch vlak, maar ook daarbuiten. Daarom hebben wij tijdelijk onze aanvullende voordelen aangepast of uitgebreid. We willen daarmee tegemoetkomen aan de nieuwe noden die door deze bijzondere situatie zijn ontstaan. De voordelen treden in werking op 14 maart en lopen tot 31 december 2020.

We geven je hieronder graag een overzicht van de voordelen.

Voor Covid-19 patiënten

Heeft het coronavirus je te pakken gekregen en werd je gehospitaliseerd? Dan zorgen we voor een terugbetaling van bepaalde  remgelden voor zorg die gerelateerd is aan corona. Het gaat over remgelden van je huisarts of specialist, kinésitherapie, klinische biologie en radiologie en dit tot zes maand na de hospitalisatie. Ook de tussenkomst van zorgverblijven wordt verhoogd van 32 naar 35 euro en van 28 dagen tot maximaal 56.

Voor alle klanten:

Psychotherapie

Tot nu toe werd enkel psychotherapie voor kinderen tot en met 18 jaar terugbetaald. Omdat we beseffen dat de coronacrisis ook een grote impact heeft op het mentale welzijn van volwassenen zal die tegemoetkoming van 10 euro per sessie (max. 10 sessies per kalenderjaar) uitgebreid worden naar volwassenen.

Télé- en videosessies

Heel wat afspraken voor logopedie, psychotherapie of diabetes konden niet doorgaan. Door de coronacrisis werd er meer ingezet op télé- en video-sessies. OZ zal die sessies ook terugbetalen, iets wat tot nu toe nog niet gebeurde

Veiligheid

Tot nu toe kon je al een tegemoetkoming van 20 euro per persoon per kalenderjaar krijgen voor artikelen die je aankoopt in de OZ Shop en die de veiligheid bij het sporten, de veiligheid thuis of op de weg bevorderden. Maar ook zorgen voor veiligheid tegen het virus is belangrijk. Daarom breiden we deze tegemoetkoming uit naar mondmaskers en desinfecterende zeep of gel uit de OZ Shop.

Andere voordelen

Er zijn nog een aantal andere zaken die veranderd of uitgebreid worden. Een kort overzicht vind je hier:

  • Lidgeld fitness en sportclubs: ook online fitness sessies van 10 beurten komen in aanmerking voor de terugbetaling van € 25 per kalenderjaar
  • Verlenging bon Miniboetiek
  • De tegemoetkoming voor kortverblijf wordt uitgebreid naar de woonzorgcentra
  • Wie een aerosoltoestel huurt bij de OZ Uitleendienst moet de eerste 6 maanden niets betalen (inclusief toebehoren)
  • De tegemoetkoming voor buitenschoolse opvang voor kinderen met een handicap wordt uitgebreid naar thuisbegeleiding


OZ Gezondheid, bereken je voordeel

Bereken je bijdrage

OZ een slimme zet

Sluit online aan

OZ gezondheid: kalender

Afspraak vragen