Van arbeidsongeschiktheid tot je ziekenfonds. Al je vragen over de impact van corona beantwoord.

OZ gezondheidsvoordeel ergotherapeutisch advies

Ergotherapeutisch advies

Soms ondervind je hinder in het dagelijkse leven. Omwille van een ziekte, een beperking of je hoge leeftijd. Ergotherapeuten staan klaar met een oplossing voor elk praktisch probleem dat dan op je afkomt. Je krijgt nuttige tips over persoonlijke hulpmiddelen, aanpassingen aan je woning of handelwijzen die je dagelijkse leven vergemakkelijken en je zelfredzaamheid vergroten. Het advies van de ergotherapeuten is helemaal gratis en vrijblijvend.

Als je dat wil, kan je meteen het nodige materiaal aankopen in de OZ Shop. De OZ Shop biedt een volledig assortiment aan hulpmiddelen voor thuiszorg, mobiliteit, revalidatiemateriaal, aangepast meubilair, wellnessproducten en heel wat andere verzorgingsproducten.

Wil je tijdelijk gebruik maken van een rollator, een rolwagen, een hometrainer, een babyweegschaal of een afkolftoestel? Bij de OZ uitleendienst kan je een breed gamma van paramedisch en revalidatiemateriaal ontlenen.


Alle advies is gratis

Ergotherapeuten gaan samen met jou op zoek naar hulpmiddelen die dagelijkse handelingen kunnen vereenvoudigen en ervoor zorgen dat je langer op een veilige én zelfstandige manier thuis kan wonen. Het kan gaan om kleine hulpmiddelen, maar ook om advies om de woning aan te passen.


Advies aanvragen

Neem contact op met OZ sociale dienst, de dienst maatschappelijk werk van OZ501 op het telefoonnummer 03 201 84 80 (Antwerpen) of 050 40 52 09 (Brugge). Je kan je vraag ook stellen via ergo@oz.be.


Belangrijk

Onze ergotherapeuten kunnen ook nagaan of je recht hebt op financiële steun bij de aanschaf van ergotherapeutische hulpmiddelen .


Medicalia

Dankzij de verzekering Medicalia krijg je voor een ergotherapiebehandeling die niet wordt terugbetaald door de verplichte ziekteverzekering een tegemoetkoming van 75 % van het betaalde bedrag. Per aansluitingsjaar betaalt OZ maximaal € 600 terug via Medicalia. De exacte voorwaarden vind je op de pagina's rond Medicalia.

Brochures