De coronacijfers blijven alsmaar stijgen. Ook als ziekenfonds voelen we de impact hiervan zeer hard. We merken een enorme toename van het aantal telefoons en doktersbriefjes, waardoor de wachttijden oplopen. Onze medewerkers doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en bedanken je voor je begrip. Lees meer
OZ gezondheidsvoordeel geboorte- of adoptiepremie

Geboorte- of adoptiepremie of bon shopavita.be

Kinderen krijgen kost geld. En een jong ziekenfonds weet dat. OZ draagt met plezier een steentje bij! Als je je kindje aansluit bij OZ betalen wij je een geboorte- of adoptiepremie of krijg je een waardebon om in bij shopavita.be producten aan te kopen.

Geboorte- of adoptiepremie

Voor een eerste kindje krijg je een premie van € 150 per aangesloten ouder. Bij een tweede of volgende kindje bedraagt de premie € 100.

OF

Bon shopavita.be

Je kan ook kiezen voor een bon van shopavita.be waarmee je baby- en kinderproducten kan aankopen. Voor een eerste kindje krijg je per aangesloten ouder een bon t.w.v. € 200*. Voor een tweede kindje krijg je een bon t.w.v. € 130* per aangesloten ouder.

De gekozen optie geldt voor beide ouders en is dus niet combineerbaar. Ouder(s) en baby moeten bij de geboorte of adoptie aangesloten zijn bij OZ. Eens gekozen voor een van beide voordelen, kan de keuze niet meer aangepast worden.

T.e.m. 31 december 2018 waren er andere voorwaarden. Voor meer info hierover contacteer je persoonlijke klantenadviseur. Je vindt zijn of haar gegevens in Mijn OZ. Nog geen OZ klant? Bel dan naar 03 201 85 55.


Vanaf 1 januari 2022 worden OZ en Partena Ziekenfonds samen Helan

Tot en met december 2021 blijf je genieten van je vertrouwde OZ-voordelen. Vanaf januari 2022 zijn de Helan-voordelen er voor jou. Bekijk je ze nu al graag allemaal?

Bekijk alle Helan-voordelen >


* De terugbetaling van 10% van OZ op aankopen bij shopavita.be is reeds inbegrepen.
  • de ouder(s) moet(en) op datum van de geboorte of adoptie aangesloten zijn bij OZ501

  • het kindje moet bij OZ501 ingeschreven worden als persoon ten laste bij één van de ouders vanaf de geboorte- of adoptiedatum

  • in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten

  • de adoptiepremie geldt enkel in gevallen van volle adoptie, niet wanneer het kind in een pleeggezin wordt opgenomen

  • bij een meerling (indien je vóór de meerling niet eerder een kind inschreef bij OZ501) krijg je voor één kind de premie van € 150 en voor de andere kinderen € 100

  • T.e.m. 31 december 2018 waren er andere voorwaarden. Voor meer info hierover contacteer je persoonlijke klantenadviseur. Je vindt zijn of haar gegevens in Mijn OZ. Nog geen klant? Bel dan naar 03 201 85 55.

Bezorg ons een uittreksel van de geboorteakte of adoptieakte. Na de aangifte van de geboorte of adoptie ontvang je van ons een keuzeformulier waarmee je kan aangeven welke optie je kiest.

T.e.m. 31 december 2018 waren er andere voorwaarden. Voor meer info hierover contacteer je persoonlijke klantenadviseur. Je vindt zijn of haar gegevens in Mijn OZ. Nog geen OZ klant? Bel dan naar 03 201 85 55.


Brochures