OZ gezondheidsvoordeel geboorte- of adoptiepremie

Geboortepremie of adoptiepremie

Kinderen krijgen kost geld. En een jong ziekenfonds weet dat. OZ501 draagt met plezier een steentje bij! Als je je kindje aansluit bij OZ501 betalen wij je een geboorte- of adoptiepremie.

Kersverse ouders krijgen bij een eerste kindje een geboorte- of adoptiepremie van € 150 per aangesloten ouder. Bij een tweede of volgende kindje bedraagt de premie € 100.

Sluit je samen met een kindje aan bij OZ501 en komt er daarna nog een tweede kindje? Dan kan je voor je tweede kindje rekenen op de geboortepremie van € 150. Voor OZ501 is dit immers het eerste kindje dat wordt geboren terwijl je OZ501 klant bent.

Nieuw vanaf 1 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 kan je in plaats van de geboorte- of adoptiepremie ook kiezen voor een bon in de OZ Shop waarmee je baby- en kinderspullen kan aankopen. Voor een eerste kindje krijg je per aangesloten ouder een bon t.w.v. € 200*. Voor een tweede kindje krijg je een bon t.w.v. € 130* per aangesloten ouder.

 


Medicalia

Dankzij de verzekering Medicalia krijg je bovenop het aanvullend voordeel een premie van € 250 bij de geboorte van je kindje, als je hem of haar ook aansluit bij Medicalia.


* De terugbetaling van 10% van OZ op aankopen in de OZ Shop is reeds inbegrepen.
  • de ouder(s) moet(en) op datum van de geboorte of adoptie aangesloten zijn bij OZ501

  • het kindje moet bij OZ501 ingeschreven worden als persoon ten laste bij één van de ouders vanaf de geboorte- of adoptiedatum

  • in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten

  • de adoptiepremie geldt enkel in gevallen van volle adoptie, niet wanneer het kind in een pleeggezin wordt opgenomen

  • bij een meerling (indien je vóór de meerling niet eerder een kind inschreef bij OZ501) krijg je voor één kind de premie van € 150 en voor de andere kinderen € 100

Bezorg ons een uittreksel van de geboorteakte of adoptieakte. Zodra je kindje is ingeschreven, storten we de premie op je rekening.


Brochures