OZ gezondheidsvoordeel gehoorpreventie

Gehoorpreventie

Je gehoor is heel kostbaar, maar ook heel kwetsbaar. Je beschermt je oren best tijdens luide concerten, fuiven, … Daarom betaalt OZ501 een tegemoetkoming voor oordopjes, al dan niet op maat gemaakt en oorkappen of geluiddempende koptelefoons.

Bescherm je oren en ontvang een tegemoetkoming van max. € 20 per persoon per kalenderjaar voor oordoppen en geluiddempende koptelefoons die je aankoopt bij shopavita.be of bij Lapperre (AudioNova).

beken je voordeel


  • in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten
  • de tegemoetkoming geldt enkel voor aankopen bij shopavita.be of in één van de vestigingen van Lapperre (AudioNova)
  • ook de oordopjes op maat van Lapperre (AudioNova) komen in aanmerking
  • je kan dit voordeel cumuleren met het voordeel Thuiszorgmateriaal. We berekenen dan eerst de 10% korting en op het overige bedrag krijg je deze tegemoetkoming betaald


Bij aankoop van gehoorbescherming op shopavita.be wordt je voordeel automatisch verrekend. In geval van een aankoop bij Lapperre (AudioNova) bezorg je deze factuur aan je ziekenfonds.

  • bezorg je factuur via Mijn OZ
  • bezorg je factuur via een kantoor of de OZ brievenbus (vergeet je kleefzegel niet!)

Wanneer je op basis van één factuur met producten voor meerdere gezinsleden een tussenkomst wil aanvragen, kan je dat aan de hand van dit formulier aangeven welk product voor welk gezinslid bestemd is.


In de winkels van Lapperre (AudioNova) kan je terecht voor alle soorten gehoorbescherming. Ook voor op maat gemaakte oordoppen ben je hier aan het juiste adres.

Je hebt gehoorbescherming voor verschillende toepassingen: muziek, slapen & studeren, zwemmen, industrie, schietsport, motorrijden.

Oordoppen werken optimaal als ze helemaal op maat gemaakt zijn. Zo ben je niet alleen verzekerd van goede gehoorbescherming, maar ook van een optimaal draagcomfort, aangepast aan je oor.

Klanten met op maat gemaakte oordopjes kunnen jaarlijks teruggaan naar Lapperre (AudioNova) voor een gratis lektest. Lapperre (AudioNova) test hierbij de lekdichtheid van de oordopjes om te kunnen garanderen dat de gehoorbescherming goed aanpast is en het geluid voldoende gedempt wordt. Om van deze service te kunnen genieten, hoef je enkel een kleefzegel van OZ te tonen.

Bezoek de website van Lapperre (AudioNova) voor een overzicht van alle winkels.