OZ gezondheidsvoordeel homeopathie en fytotherapie

Alternatieve geneeswijzen: homeopathie en fytotherapie

Met homeopathie wordt een ziekte bestreden door verdunde dosissen toe te dienen van natuurlijke stoffen die dezelfde ziekte kunnen veroorzaken.

Fytotherapeutica zijn geneesmiddelen die als actieve ingrediënten alleen planten, delen van planten of plantenmaterialen bevatten.

Beide vormen van alternatieve geneeswijzen winnen steeds meer aan populariteit. De wettelijke ziekteverzekering voorziet echter nog steeds geen terugbetaling hiervoor. OZ501 wél!

Wij betalen 50% van de kostprijs van homeopathische en fytotherapeutische geneesmiddelen terug, tot € 75 per persoon per kalenderjaar.


Medicalia

De verzekering Medicalia geeft voor raadplegingen (geneesmiddelen niet inbegrepen) in het kader van homeopathie een terugbetaling van 75 % van het werkelijk betaalde bedrag. Via Medicalia krijg je maximaal € 600 terugbetaald per aansluitingsjaar.


  • in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten

  • het geneesmiddel moet voorgeschreven zijn door een in België erkende arts

  • het geneesmiddel moet worden afgeleverd door een apotheker. Geneesmiddelen die rechtstreeks bij de producent worden aangekocht worden niet terugbetaald

  • het maximum van € 75 per persoon per kalenderjaar geldt voor de tegemoetkomingen homeopathie en fytotherapie samen

Homeopathie

  • het geneesmiddel moet voorkomen op de lijst van erkende producten. Je kan deze geneesmiddelen herkennen aan de hand van een sterretje op het attest van de apotheek. 

  • het geneesmiddel moet worden afgeleverd in de vorm van een magistrale bereiding of een homeopathische specialiteit

Fytotherapie

  • de apotheker moet op het standaardformulier verklaren of het aangekochte product in aanmerking komt voor een terugbetaling 

Homeopathie

  • Vraag aan de apotheker een attest voor een bijkomende verzekering (BVAC-attest).

Fytotherapie


Formulier aan OZ bezorgen

Je kan het ingevulde formulier op verschillende manieren aan OZ bezorgen:


Brochures