Van arbeidsongeschiktheid tot je ziekenfonds. Al je vragen over de impact van corona beantwoord.

OZ Voordeel Orthodontie

Orthodontie voor kinderen

Mooie, gezonde tanden zijn het begin van een stralende glimlach. Met orthodontie help je de natuur een handje om een recht gebit te bekomen.

Er hangt best een hoog prijskaartje aan het dragen van een beugel. De terugbetaling voor orthodontie bij kinderen die je krijgt van de verplichte verzekering dekt slechts een deel van de kosten. OZ501 geeft een extra tegemoetkoming, zodat je kind glimlachend de toekomst tegemoet gaat.

OZ betaalt je een éénmalige tegemoetkoming tot € 1.050* van een orthodontische behandeling voor jongeren t.e.m. 21 jaar met een medisch akkoord. Het gaat over een terugbetaling van 60% op het remgeld, supplementen en materialen.

T.e.m. 31/12/2020 waren er andere voorwaarden. Contacteer ons via info@oz.be of bel naar 03 201 85 55 voor meer informatie.

*onder voorbehoud van goedkeuring van CDZ


  • In orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten

  • Een toelating hebben voor terugbetalingen van de verplichte ziekteverzekering voor orthodontie of vroege orthodontie.

  • De plaatsing van het eerste orthodontisch apparaat moet na 01/01/21 gebeuren. De rechthebbende mag de behandeling niet zelf onderbreken.

  • Je moet ook al minstens één terugbetaling voor de orthodontie ontvangen hebben van de verplichte ziekteverzekering.

  • De tegemoetkoming kan nooit meer bedragen dan het totale remgeld, supplementen en materialen. De orthodontist moet aangeven hoeveel remgeld, supplementen en materialen je betaald hebt.

Laat het het formulier “extra tussenkomst orthodontie” invullen door je orthodontist.

Bezorg ons het ingevulde formulier via één van de mogelijkheden:

  • Online, via Mijn OZ
  • Via een kantoor of brievenbus: vergeet je kleefzegel niet!


Met deze basisterugbetaling heb je niet de volledige gemoedsrust. Daarom bieden wij ook een uitgebreide tandverzekering aan.

Zo’n tandverzekering dekt veel meer dan alleen orthodontie. Tand laten trekken? Tandvleesproblemen? Een prothese of implantaat? Steeds meer tandartsen werken niet volgens geconventioneerde tarieven, waardoor de eigen opleg zeer hoog blijft. Dek je daarom in tegen stijgende kosten voor tandzorg dankzij onze betaalbare tandverzekering!


Brochures