OZ Voordeel Orthodontie

Orthodontie voor kinderen

Mooie, gezonde tanden zijn het begin van een stralende glimlach. Met orthodontie help je de natuur een handje om een recht gebit te bekomen.

Er hangt best een hoog prijskaartje aan het dragen van een beugel. De terugbetaling voor orthodontie bij kinderen die je krijgt van de verplichte verzekering dekt slechts een deel van de kosten. OZ501 geeft een extra tegemoetkoming, zodat je kind glimlachend de toekomst tegemoet gaat.
OZ501 betaalt je een éénmalige tegemoetkoming tot € 375 voor een behandeling bij de orthodontist.

  • in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten

  • een toelating hebben voor terugbetalingen van de verplichte ziekteverzekering voor orthodontie of vroege orthodontie. De aanvraag daarvoor dient te gebeuren vóór de 15e verjaardag.

  • Hoe je een aanvraag kan doen om een terugbetaling van de verplichte verzekering te bekomen, lees je bij terugbetalingen orthodontie.

  • al minstens één terugbetaling voor de orthodontie ontvangen hebben van de verplichte ziekteverzekering 

  • de tegemoetkoming kan nooit meer bedragen dan het totale remgeld. De orthodontist moet aangeven hoeveel remgeld je betaald hebt

  • je kan de tegemoetkoming opsplitsen en bv. € 250 ontvangen voor een vroege orthodontische behandeling en de overige € 125 voor de latere orthodontische behandeling 

Laat het standaard OZ formulier invullen door je orthodontist. 


Een afwijkende tandpositie?

Dan is een orthodontische behandeling vaak aan de orde. Deze behandeling wordt meestal voorgeschreven voor kinderen en kan problemen zoals vooruitstekende en scheefgroeiende tanden, een verkeerde positie van de kaak, ... corrigeren.

Voordeel Dentalia Plus

60% van de orthodontiekosten wordt terugbetaald.


Brochures