Voordeel aanvragen

OZ bewandelt het digitale pad! Dat zorgt ervoor dat je met een aantal eenvoudige klikken al je ziekenfondszaken kan regelen.

Een tegemoetkoming aanvragen voor een aanvullend voordeel is snel gebeurd. Je kan je aanvraag indienen per post of in je OZ kantoor, maar het kan nóg gemakkelijker. Je kan je documenten namelijk online versturen.

Via het online kantoor Mijn OZ kan je als klant en voor alle personen ten laste snel en eenvoudig een tegemoetkoming aanvragen voor deze aanvullende voordelen:

Acupunctuur Logopedie
Preventieve onderzoeken Vaccin
Chiropraxie Medische apps Psychotherapie
Veiligheid
Fytotherapie Miniboetiek
Schooluitstap
Voedingsadvies
Gehoorpreventie NIPT
Slaaptraining Voetverzorging 
Homeopathie Oncorevalidatie
Speelpleinen
Voorbehoedsmiddel
Jeugdbeweging
Optiek
Sportclub en fitness
Wellness
Jeugd- en sportkampen Osteopathie
Thuiszorg
Zonnebescherming

Het enige wat je hoeft te doen, is per aanvullend voordeel je documenten online opladen* en digitaal doorsturen. Bij elk aanvullend voordeel staat op Mijn OZ vermeld welke documenten er nodig zijn.

Je kan het attest of betalingsbewijs opladen in pdf, jpg, png of gif. Dat betekent dat er meer opties zijn dan enkel de documenten inscannen. Het volstaat al om er met je smartphone een foto van te nemen die je oplaadt en meteen doorstuurt.

Als er iets niet in orde is met je aanvraag voor een voordeel, zal je daarover een bericht ontvangen via je e-post, als je dat kanaal geactiveerd hebt. Gebruik je het digitale postvak nog niet? Schrijf je dan in en ontvang alle communicatie en facturen van OZ digitaal. Dat maakt het beheer van al je officiële documenten een stuk overzichtelijker en eenvoudiger. Wie e-post niet gebruikt, ontvangt alles thuis per post.

Ontdek hoe snel en eenvoudig je een aanvraag kan versturen!

Aanvullend voordeel online aanvragen

 

Privacyverklaring oz.be

De gegevens die je bezorgt, worden door het Onafhankelijk Ziekenfonds verwerkt op grond van de wet van 6 augustus 1990 betreffende de ziekenfondsen. Alle gegevensverwerking gebeurt conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Indien je jouw gegevens wilt inzien, verbeteren of indien je verdere vragen hebt omtrent het privacybeleid, kun je je richten tot privacy@oz.be. Lees zeker ook eens de uitgebreide privacyverklaring.

Meer mogelijkheden op Mijn OZ

Een voordeel aanvragen is slechts een van de vele mogelijkheden die Mijn OZ biedt.

Je kan er eenvoudig al je ziekenfondszaken regelen wanneer het jou uitkomt. Je vindt er een overzicht terug van je terugbetalingen, wijzigt met een paar klikken je persoonlijke info of vraagt kleefzegels aan. Bovendien kan je jouw documenten meteen gepersonaliseerd afdrukken. Handig toch?

Ervaar meteen het gebruiksgemak!

Inloggen op Mijn OZ

 

Nog geen Mijn OZ account?

Als je al klant bent bij OZ en graag al je ziekenfondsdocumenten centraal en digitaal wil beheren, kan je een account aanmaken op Mijn OZ.

 

Nog geen klant bij OZ?

Ben je volledig overtuigd van de mogelijkheden via het online kantoor? Als je klant wordt bij OZ en je daarna registreert op Mijn OZ kan je het online kantoor helemaal zelf ontdekken.

Zonnebescherming

 


* Je kan geen Getuigschriften voor Verstrekte Hulp (doktersbriefjes) opladen in Mijn OZ. De doktersbriefjes die we via dat kanaal ontvangen, kunnen niet correct behandeld worden. Zo bestaat de kans dat je een terugbetaling misloopt.