Gezondheid

Afgestudeerd

Eens je afgestudeerd bent, is het belangrijk dat je je inschrijft als titularis bij OZ.
 

Wat moet je doen?

Vanaf het moment dat je stopt met studeren ben je werkzoekende, ook als je je diploma niet hebt behaald. Ten eerste moet je je inschrijven bij de VDAB. Als je geen werk vindt, ontvang je na een bepaalde wachttijd een werkloosheidsuitkering.

En wat bij het ziekenfonds?

Als je afstudeert of stopt met school neem je best contact op met OZ501 voor een aansluiting ‘op eigen naam’. Ook als je niet meteen gaat werken. Je hoeft enkel een aansluitingsformulier te ondertekenen en binnen te brengen. Dat kan in je plaatselijk kantoor, via info@oz.be of met de post naar OZ, Gistelsesteenweg 294 bus 1, 8200 Sint-Andries. 

Begin je als zelfstandige te werken, dan heb je een attest van je sociale kas nodig. Sinds 1 april 2016 hebben we voor startende zelfstandigen bovendien ook een bewijs nodig dat de bijdrage voor het startkwartaal werd betaald.

Word je 25 jaar en studeer je nog? Ook dan moet je je aansluiten op eigen naam. Vanaf 25 jaar kan je immers niet meer 'ten laste' zijn van je ouders.

Waarop heb je recht?

Uiteraard heb je recht op een vervangingsinkomen als je ziek bent of een ongeval krijgt. Het ziekenfonds betaalt ook een deel van de kosten voor de dokter, de tandarts, geneesmiddelen, het ziekenhuis ...

En ben je aangesloten en in regel met de aanvullende diensten, dan kan je gebruik maken van de vele extra voordelen en diensten van OZ501.

Een kantoor in je buurt

Zoek via deze link een kantoor in je buurt. Ga er ook gerust langs als je vragen hebt of meer informatie wenst. We helpen je graag verder!