In november zijn we gesloten op maandag 1 en van donderdag 11 t.e.m. zaterdag 13 november.  Op Mijn OZ kan je 24/7 terecht. Je mag alle documenten en attesten in de OZ brievenbus stoppen. Deze wordt dagelijks geledigd.
Gezondheid

Op pensioen. Hoe zit het nu met je ziekenfonds?

Op pensioen gaan, dat betekent eindelijk genieten van heel wat - en vooral welverdiende - vrije tijd. En dat doe je natuurlijk liefst met zo weinig mogelijk administratieve rompslomp of andere kopzorgen. Bij een ziekenfonds als OZ zit het op dat punt gelukkig al snor.

Op pensioen. Wat is de impact op je wettelijke ziekteverzekering?

Als je met pensioen gaat, vervroegd of niet, hoef je zelf niets te regelen met je ziekenfonds. De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening, of het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering, geeft dit automatisch door aan je ziekenfonds. Deze melding is een wijziging van je situatie, maar heeft verder geen directe impact op de regeling van je wettelijke ziekteverzekering.

Welke ziekenfondsvoordelen passen in deze nieuwe fase van je leven?

Op pensioen, dat betekent meer tijd. Voor vrienden en familie. Maar ook voor sport, ontspanning en plezier. En daar helpen we je graag bij. Bij OZ vind je heel wat ziekenfondsvoordelen die je nu goed van pas kunnen komen.

Voordelen waar je fit en gezond van blijft:

  • Tot 25 euro voor sauna en wellness.
  • Tot 20 euro voor erkende medische apps.
  • Tot 30 euro voor optiek. 
  • Tot 25 euro voor sportverenigingen, zoals een wandel- of fietsclub.
  • Terugbetalingen voor osteopathie, accupunctuur en chiropraxie.

Dit zijn maar enkele van de vele voordelen bij OZ.

Ook leuk: als klant bij OZ krijg je fikse kortingen op alle info- en doesessies. Bekijk snel de kalender.

Vergeet je verzekeringen niet

Nu je op pensioen gaat is je verzekeringen even onder de loep nemen geen overbodige luxe. Ben je verzekerd via je werkgever? Dan is de wachtpolis Hospitalia Continuïteit een betaalbare oplossing om ook na je pensioen verzekerd te blijven. Vaak is de overstap van een collectieve naar een individuele hospitalisatieverzekering duur. Met Hospitalia Continuïteit stap je na je pensioen naadloos over naar een kwaliteitsverzekering via OZ. Zonder wachttijd, zonder nieuwe medische vragenlijst en zonder extra leeftijdstoeslag.

Heb je nog geen hospitalisatieverzekering? De verzekeringen via OZ hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ook voor hoge terugbetalingen van een groot aantal tandzorgen, vertrouw je op een verzekering via OZ.

Ontdek alle verzekeringen

Tip: wacht niet tot je pensioen om aan te sluiten voor een extra verzekering. Voor sommige verzekeringen geldt een maximale instapleeftijd die rond de pensioenleeftijd ligt. Bovendien betaal je lagere bijdragen als je vroeger kan instappen.

In goede handen, ook voor morgen

Met je pensioen dat aan de horizon piept, wil je misschien ook wat extra hulp inschakelen. Reken daarom op een heel aantal diensten bij OZ die je ontzorgen en je comfort verzekeren. Denk aan een helpende hand van een betrouwbare poetshulp voor je huishouden. Of een van onze fantastische vrijwilligers die jou veilig van en naar een medische afspraak voeren als je dat wil. 

Benieuwd naar wat OZ kan betekenen voor je? Bereken al je voordelen en bijdrage met de handige tool.

Bereken mijn voordelen