De coronacijfers blijven alsmaar stijgen. Ook als ziekenfonds voelen we de impact hiervan zeer hard. We merken een enorme toename van het aantal telefoons en doktersbriefjes, waardoor de wachttijden oplopen. Onze medewerkers doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en bedanken je voor je begrip. Lees meer
OZ Sociale dienst personenealarmsysteem

PAS alarmcentrale, je personenalarmsysteem

Je veilig voelen is erg belangrijk. Soms heb je hulp nodig en ben je niet meer in staat om die hulp in te roepen. Gelukkig is het personenalarmsysteem (PAS) er.

Stel je voor: je bent gevallen en je kan niet meer rechtstaan. Het telefoontoestel staat vlakbij, maar is voor jou onbereikbaar. Wat nu?

Met het personenalarmsysteem (PAS) kom je met één druk op een knop automatisch bij een alarmcentrale terecht. Deze centrale is dag en nacht bemand en zal onmiddellijk na de oproep te hulp schieten. 

Ben je niet in staat om te antwoorden? Dan roept de centrale een hulpverlener, familielid, vrienden, buren of indien nodig de hulpdiensten op. Dit moet je op voorhand instellen. Wie je een sleutel toevertrouwt, kan jou dus zonder problemen komen helpen.


Dit toestel bestaat uit een zender en een ontvanger. Je draagt de zender om de hals of de pols. Zo heb je die altijd binnen handbereik. De ontvanger wordt verbonden met het vaste telefoontoestel.

Zelfs als de stroom uitvalt, werkt het vaste toestel nog een tijd verder op batterijen. De centrale krijgt een melding dat er een stroomuitval is en doet dan het nodige. Ook de werking van de batterijen wordt van op afstand in het oog gehouden. Als de batterijen te zwak zijn, zal de centrale je dat melden.

Maandelijkse huurprijs PAS BASIC: € 15 + een éénmalige installatiekost van €50
Maandelijkse huurprijs PAS BASIC draadloos: € 25,00 + een éénmalige installatiekost van €50

Aan het gewone alarmtoestel (PAS Basic) kunnen bijkomende functies worden gekoppeld. Je kan maximaal 2 verschillende of 2 dezelfde detectoren kiezen. Er is keuze uit:

  • CO-detector (voorkomt vergiftiging door koolstofmonoxide);
  • branddetector (meldt rookontwikkeling);
  • valdetector (zorgt bij val voor een alarm).
Maandelijkse huurprijs: €25,00 (BASIC + detectoren) + een éénmalige installatiekost van €50


Dit personenalarmsysteem (eigenlijk een gsm) is uitgerust met gps en één grote knop. Dankzij het gps-systeem kan de alarmcentrale je overal kan vinden.

In tegenstelling tot het systeem dat verbonden is aan een vaste telefoonlijn kan je met dit toestel overal naartoe. Met een eenvoudige druk op de knop word je verbonden met de alarmcentrale.

Maandelijkse huurprijs: € 19,50 + opsturen toestel € 7,50 OF een éénmalige installatiekost van € 80

 


In je eigen gsm wordt een alarmnummer voorgeprogrammeerd. Dit nummer wordt meestal opgeslagen onder het cijfer 5 van je gsm. Door naar dat nummer te bellen word je verbonden met de alarmcentrale.

Ook hiermee ben je dus erg mobiel. Heb je geen eigen of geen aangepaste gsm? Geen probleem! Bij shopavita.be kan je terecht voor een aangepaste gsm voor senioren waarin deze programmering mogelijk is.

 

Maandelijkse huurprijs: € 6,00 + opsturen handleiding

 

Brochures