OZ gezondheidsvoordeel zorgverblijven en hersteloorden

Wie ziek is of moet herstellen kan dat doen in een zorg- of kortverblijf

Herstellen in een zorgverblijf?

Ben je chronisch ziek? Moet je herstellen van een ingreep of opname in het ziekenhuis en kan dat niet thuis? Dan kan je via de bemiddeling van OZ tegen betaling naar een door OZ erkend zorgverblijf gaan.

Er bestaan tal van aangename verblijven aan zee of in het binnenland, stuk voor stuk comfortabele plaatsen waar rust en stilte primeren.

Je kan met een gerust hart vertrekken, want er is altijd een arts, kinesist en verplegend personeel in de buurt. Bovendien houdt de keuken rekening met jouw dieet. 

Om een tussenkomst aan te vragen, vul je dit aanvraagformulier in voor je naar een zorgverblijf gaat. De tussenkomst bedraagt € 32 per dag (of € 35 per dag voor personen met recht op een verhoogde tegemoetkoming) en wordt direct van de kostprijs afgetrokken. Je begeleider krijgt € 15 per dag als hij of zij ook OZ klant is.

Contacteer OZ Sociale Dienst voor meer informatie of bekijk hier de volledige lijst van erkende verblijven.

 

Tijdelijke opvang in kortverblijf

Sta je in voor de verzorging van een zorgbehoevend familielid thuis? Heb je nood aan een adempauze?

Je kan de zorgbehoevende voor een korte periode laten opnemen in een rusthuis om daar eventjes verzorgd te worden. Zo heb je de kans om er even tussenuit te zijn, of om in je eigen huishouden weer orde op zaken te stellen.

Klanten van OZ501 kunnen een tegemoetkoming krijgen voor een kortverblijf. Lees meer over kortverblijven.

 

Ben je op zoek naar permanente opvang?

Zie je het niet meer zitten om alleen in dat grote huis of appartement te wonen? Zou je je geruster voelen met professionele zorgverleners in je buurt? Dan is een serviceflat of woonzorgcentrum wellicht iets voor jou! Wij kunnen je helpen met het zoeken naar de geschikte woonomgeving op maat van je behoeften.
 

Contact

Neem telefonisch contact op met OZ Sociale Dienst op het nummer 03 201 84 80 voor Antwerpen of 050 40 52 09 voor Brugge. Je kan ons ook contacteren via het online contactformulier.

We geven je ook graag een volledig overzicht van onze kantoren en openingsuren op onze contactpagina

 

Brochures