De coronacijfers blijven alsmaar stijgen. Ook als ziekenfonds voelen we de impact hiervan zeer hard. We merken een enorme toename van het aantal telefoons en doktersbriefjes, waardoor de wachttijden oplopen. Onze medewerkers doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en bedanken je voor je begrip. Lees meer
vrouw geniet van natuurwandeling

Bewegen op verwijzing

Bewegen is goed voor iedereen. Maar des te meer als je een aandoening hebt of een gezondheidsrisico loopt. Overgewicht, stress, artritis, diabetes of dementie. Vaak kan een persoonlijk beweegplan de klachten verlichten. En daar helpt de Bewegen Op Verwijzing-coach jou bij.

Hoe werkt het?

Word je via je huisarts doorverwezen naar Bewegen Op Verwijzing, dan kan je rekenen op een aangepast plan tegen een verlaagd tarief. Een coach stelt samen met jou een persoonlijk beweegplan op en helpt je dit vol te houden. Een aanpak die de slaagkansen verdubbelt: onderzoek toont dat mensen dubbel zoveel bewegen nadat ze begeleiding kregen.

Wie kan Bewegen Op Verwijzing inschakelen?

In principe is Bewegen Op Verwijzing beschikbaar voor iedereen. Maar de coaching focust zich voornamelijk op mensen met een (onderliggende) aandoening of mensen die gezondheidsrisico’s lopen. Het doel van Bewegen Op Verwijzing is dan ook: gezondheidsrisico’s en -klachten verhelpen. Want vaak belemmert een aandoening mensen om meer te bewegen, terwijl daarin net de oplossing ligt. Een Bewegen Op Verwijzingcoach helpt je om die vicieuze cirkel op een veilige manier te doorbreken.

Toegankelijke tarieven

Bewegen Op Verwijzing is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die daar nood aan heeft. Daarom zijn de tarieven heel voordelig. Voor een individuele sessie betaal je je coach 5 euro voor een kwartier. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan is dat zelfs slechts 1 euro.

Meer weten? Surf naar www.bewegenopverwijzing.be of vraag ernaar bij je huisarts.

 

“Sommige deelnemers aarzelen en ervaren drempels om te bewegen. Soms loopt het leven even niet lekker en dan is het moeilijk om je te engageren. Sportactiviteiten zijn voor sommige mensen ook te duur. Als je voor een sportabonnement meteen lid moet worden voor een jaar, dan haken velen af. Toch zijn er heel wat betaalbare bewegingsactiviteiten, maar niet iedereen is daarvan op de hoogte. Er zijn ook mensen die door een fysieke beperking bang zijn om bijvoorbeeld hun nek of rug te bezeren tijdens het bewegen. Als ze onder begeleiding aan de slag kunnen met iemand die ze vertrouwen, dan is de drempel minder groot.”

Coach Christophe

 

Voordeel Bewegen Op Verwijzing

Vanaf januari 2022 biedt Helan Onafhankelijk ziekenfonds je het voordeel Bewegen Op Verwijzing aan. Daarmee krijg je tot € 25 per jaar om samen met een Bewegen Op Verwijzing-coach aan de slag te gaan. Het ideale voordeel om aan je lijstje met goede voornemens toe te voegen.