OZ ziekenfonds: ziektekostenverzekering

Jouw elektronisch patiëntendossier

Eenvoudiger, sneller en beter

In ons leven raadplegen we heel wat verschillende zorgverleners (artsen, apothekers, verpleegkundigen, ziekenhuizen …). Als zij je medische gegevens elektronisch met elkaar kunnen delen, zijn ze in staat om je beter en sneller te verzorgen. Het enige wat je hiervoor moet doen, is je ‘geïnformeerde toestemming’ geven. Bovendien verloopt alles veilig en vertrouwelijk: de elektronische netwerken voor het delen van gegevens zijn streng beveiligd en enkel zorgverleners met wie je een zorgrelatie hebt, krijgen toegang tot je gegevens. Je kan je geïnformeerde toestemming geven via www.patientconsent.be of met de hulp van je ziekenfonds, arts of apotheker.

Informatie delen is gezond

Wil je nog meer weten over het belang van de geïnformeerde toestemming?
Bekijk deze korte animatiefilm. Die legt je in een notendop uit hoe je je geïnformeerde toestemming geeft!
 

Toegang tot jouw elektronisch patiëntendossier nu nog makkelijker!

Dankzij MyHealthViewer raadpleeg je jouw medische gegevens deel je ze met zorgverleners, na het geven van je geïnformeerde toestemming. De toepassing werd ontwikkeld door de overheid in samenwerking met de ziekenfondsen. Sinds kort kan je jouw gegevens nog makkelijker consulteren met je eID of itsme®. Vroeger moest je daar nog een aparte applicatie Patient healthviewer voor downloaden, maar dat is nu dus niet meer nodig.  

Via MyHealthViewer kan je als patiënt de volgende gegevens raadplegen:

Medicatieschema 

Opgelet! Als patiënt kan je je medicatieschema enkel raadplegen wanneer het door de zorgverlener is ingevuld en wordt gedeeld.
Artsen en apothekers kunnen het medicatieschema aanpassen en consulteren. 
Verpleegkundigen kunnen het medicatieschema bekijken en wijzigen als ze toestemming krijgen van de voorschrijver.

Vaccinaties 
 • Vaccinaties toegediend sinds 1997, die werden geregistreerd in Vaccinnet.
 • Vaccinaties toegediend sinds september 2005 door CLB-artsen.
 • Vaccinaties toegediend sinds 2006 tijdens raadplegingen van Kind & Gezin.
 • Vaccinaties die de Vlaamse overheid gratis ter beschikking stelt en toegediend zijn sinds 2014. 
  Opgelet! Omdat huisartsen en kinderartsen vóór 2014 niet verplicht waren om deze gratis vaccinaties te bestellen en te registreren in Vaccinnet, is de kans groot dat de MyHealthViewer niet alle vaccinaties toont.
Documenten
 • Medisch dossier
  Het gaat om een elektronische samenvatting van het medisch dossier, die meestal wordt opgesteld door je huisarts. Opgelet! De arts is niet verplicht om dit medisch dossier in te geven.
 • Bevolkingsonderzoeken
  Hier vind je meer info over preventieve bevolkingsonderzoeken naar o.a. dikkedarmkanker, baarmoederhalskanker en borstkanker waarvoor je een uitnodiging ontving.
 • Kindrapport (Kind en Gezin)
  Is het kindje geboren na 1/1/2014? Dan kunnen de ouders, huisarts, kinderarts en ziekenhuisspecialisten deze samenvatting raadplegen. Zodra het kind 3 jaar geworden is, kan ook het CLB deze gegevens bekijken:  

  ◾Resultaten van tests en onderzoeken (gehoortest, voeding ...)
  ◾Lengte, gewicht, hoofdomtrek en curves
  ◾Ontwikkelingsonderzoek

  De eerlijkheid gebiedt ons om hieraan toe te voegen dat er momenteel nog maar weinig zorgverleners de gegevens invullen, zodat je er nu dus wellicht nog maar beperkte en vaak onvolledige info zal terugvinden.
OZ Gezondheid, bereken je voordeel

Bereken je bijdrage

OZ een slimme zet

Sluit online aan

OZ gezondheid: kalender

Afspraak vragen