Terugbetaling ziekenfonds

Hoeveel krijg je terugbetaald bij je huisarts, tandarts of andere zorgverlener?

Een groot deel van je ziektekosten wordt terugbetaald door de wettelijke ziekteverzekering. Maar hoe verkrijg je een terugbetaling van die medische kosten? En hoeveel krijg je effectief terugbetaald? We zetten er hier enkele op een rijtje:


Wat je betaalt voor een geneeskundige verstrekking is afhankelijk van enkele factoren:

Zo vraagt de ene arts mogelijk meer dan de andere. Dit heeft te maken met het verschil tussen verbonden, niet-verbonden en gedeeltelijk verbonden vertrekkers. Je kan via de berekeningsmodule nakijken of je zorgverlener "geconventioneerd" is en werkt volgens de officiële tarieven.

Daarnaast kan je bijvoorbeeld een globaal medisch dossier laten openen, dan is je persoonlijk aandeel in de betaling lager. Spreek erover met je arts.

Sommige mensen hebben ook recht op verhoogde verzekeringstegemoetkomingen. Dat wil zeggen dat ze meer terugkrijgen van het ziekenfonds. Dat recht is onder andere afhankelijk van het inkomen.


Terugbetalingstermijn

Bij OZ hebben we tot doel om 80% van de terugbetalingen uit te voeren binnen de 7 kalenderdagen en ervoor te zorgen dat het geld in elk geval binnen de 9 kalenderdagen op je rekening staat.

Dit geldt ook voor de aanvullende voordelen die OZ501 je biedt, denk maar aan tussenkomsten ziekenvervoer, wellness, lidgeld van sportclubs enz.