De coronacijfers blijven alsmaar stijgen. Ook als ziekenfonds voelen we de impact hiervan zeer hard. We merken een enorme toename van het aantal telefoons en doktersbriefjes, waardoor de wachttijden oplopen. Onze medewerkers doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en bedanken je voor je begrip. Lees meer
Vroedvrouw

Hoe vraag je moederschapsverlof aan?

Zelfstandigen die moederschapsverlof opnemen krijgen hiervoor een uitkering van hun ziekenfonds.

Verwittig OZ

Wat doe jij?

  • Bezorg ons een getuigschrift van arbeidsongeschiktheid met vermelding van de vermoedelijke bevallingsdatum. Laat hierop ook vermelden of het om een eenling of een meerling gaat.
  • Bezorg ons het aanvraagformulier voor moederschapsrust voor zelfstandigen.
  • Bezorg ons na de geboorte zo snel mogelijk het uittreksel van de geboorteakte. Je ontvangt dit document  van de dienst burgerlijke stand van jouw stad of gemeente wanneer je de geboorte gaat aangeven. 

Let op: zorg ervoor dat je het 2de en 3de voorgaande kwartaal bijdragen betaald hebt bij je sociale verzekeringskas. Je ziekenfonds vraagt hiervan het bewijs op bij je verzekeringsfonds.

Wat doen wij?

  • We berekenen de uitkering voor jouw moederschapsverlof op basis van de documenten die je ons bezorgt.
  • We schrijven je baby in als persoon ten laste. Of je kindje ten laste komt van de vader of de moeder is wettelijk vastgelegd in de ziekteverzekering. 
  • We bezorgen jou kleefzegels voor jouw kindje en vragen een ISI+kaart aan.