Gezondheid

Checklist ziekenhuisopname

Ben je opgenomen in het ziekenhuis of word je binnenkort opgenomen? Daar komt vaak heel wat bij kijken, zowel op praktisch als administratief vlak. 

Ook bij de nazorg biedt OZ je verschillende voordelen en diensten die het je makkelijker kunnen maken. OZ helpt je graag op weg met deze lijst, zodat je niets over het hoofd ziet.

Voor sommige voordelen of diensten in verband met een ziekenhuisopname kan je rechtstreeks bij de expert ter zake terecht. Vind je niet meteen waar je moet zijn? Onze klantenadviseurs kennen het volledige aanbod en helpen je graag verder. Je kan hiervoor mailen naar info@oz.be of bellen naar 03 201 85 55.


Aangifte arbeidsongeschiktheid

Misschien kan je door je opname in het ziekenhuis niet meteen terug aan het werk. Mogelijk ben je dan arbeidsongeschikt en heb je recht op een vervangingsinkomen. Zorg in dat geval dat je binnen de wettelijke termijn de aangifte van je arbeidsongeschiktheid aan je ziekenfonds bezorgt. Dit doe je via het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid.


Thuisverpleging

Heb je nood om je te wassen en aan te kleden? Of heb je wondverzorging of medicatie (bv. inspuitingen) nodig? Wij helpen je om thuisverpleging op te starten. Hou er wel rekening mee dat je een voorschrift nodig hebt voor thuisverpleging.
Ook voor andere vormen van thuiszorg zoals kraamzorg, gezins- en bejaardenhulp en een huishoudhulp kan je bij OZ terecht.


Uitleendienst

Heb je tijdelijk een rolstoel, ziekenhuisopname, hometrainer of ander materiaal nodig? Dan kan je op meerdere locaties in Vlaanderen terecht bij de OZ Uitleendienst voor het uitlenen van paramedisch en revalidatiemateriaal.


Shopavita.be

In onze shopavita.be winkels vind je een groot assortiment hulpmiddelen voor thuiszorg, mobiliteit en revalidatie. Maar ook meubilair voor optimaal zit- en ligcomfort en heel wat andere verzorgingsproducten. Als OZ klant* krijg je een korting van 10% op elke aankoop in de shopavita.be winkel. Op incontinentie- en antidecubitusmateriaal geldt een korting van 40%

In elk OZ kantoor zijn er krukken aanwezig die je tegen een voordelige prijs kan aankopen.


Vervoer

Niet- dringend ziekenvervoer nodig? Of heb je nood aan gespecialiseerd vervoer zoals bv. liggend vervoer of vervoer met een rolstoel? Een klantenadviseur zoekt samen met jou naar aangepast vervoer.

Ook onze vrijwilligers van Via OZ staan trouwens klaar om zorgbehoevenden te helpen. Voor een kleine vergoeding brengen ze je naar de dokter, de kinesist of het ziekenhuis.

Sociale voordelen

Afhankelijk van je zorgsituatie heb je mogelijk recht op enkele voordelen zoals een aangepast elektriciteitstarief, een mantelzorgpremie, een verhoogde tegemoetkoming... Neem daarom contact op met OZ Sociale Dienst en we bekijken samen welke voordelen voor jou van toepassing zijn.

Verplichte verzekering, aanvullende voordelen en hospitalisatieverzekering

Als klant van het ziekenfonds kan je ook rekenen op tussenkomsten van de verplichte verzekering en aanvullende voordelen

Zo is er bijvoorbeeld sinds 1 januari 2016 het aanvullend voordeel tot € 40 per klant per jaar voor thuiszorgmateriaal na hospitalisatie.

Uiteraard zijn er ook nog de uitstekende hospitalisatieverzekeringen Hospitalia en Hospitalia Plus om je gezondheid volledig te verzekeren.

*Geldig voor OZ501 klanten in orde met de bijdragen aanvullende diensten.

Hospitalia verzekering