In november zijn we gesloten op maandag 1 en van donderdag 11 t.e.m. zaterdag 13 november.  Op Mijn OZ kan je 24/7 terecht. Je mag alle documenten en attesten in de OZ brievenbus stoppen. Deze wordt dagelijks geledigd.
Gezondheid

Wat te doen bij een dagopname

Steeds vaker worden ingrepen ingepland via een dagopname. Ook dan kan je rekenen op de tussenkomst van je hospitalisatieverzekering.

 

Goed om te weten

check

Wat is een dagopname? 

  Bij een dagopname verblijf je enkel overdag in het ziekenhuis, dus zonder overnachting. Na je ingreep mag je naar huis terugkeren. Het gaat meestal om kleinere ingrepen zoals een kijkoperatie of het trekken van wijsheidstanden.
check 

Ben je goed verzekerd?

 

Ook voor een dagopname is er meestal een tussenkomst voorzien door de hospitalisatieverzekering, maar kan deze verschillen van de terugbetaling bij opnames met overnachting. Controleer daarom vooraf je dekking.

Let op: Indien je aangesloten bent bij Hospitalia Medium of Hospitalia Plus geniet je doorgaans van respectievelijk 200% of 300% tussenkomst op de ereloonsupplementen en €125/dag op de kamersupplementen tijdens een opname in een éénpersoonskamer.

Bij een dagopname in een éénpersoonskamer is deze tussenkomst bij Hospitalia Medium en Hospitalia Plus begrensd tot 100% ereloonsupplementen en €80 kamersupplementen. Heb je gekozen voor een dagopname in een meerpersoonskamer dan krijg je bijna alle kosten terugbetaald.

 

 

Wat te doen voor je dagopname

check

Hoe bereid je je voor?


Informeer een paar dagen voor je operatie naar het vermoedelijke uur van de ingreep en het uur waarop je verwacht wordt. Meestal is dat één of twee uur voor de ingreep. Hou er rekening mee dat je na een operatie niet alleen naar huis kan rijden. Daarom regel je je vervoer best op voorhand.

check

 Wat moet je meenemen?


Neem comfortabele kleding mee, toiletspullen en extra ondergoed. Vergeet ook zeker je identiteitskaart en eventuele geneesmiddelen niet. Waardevolle spullen laat je beter thuis.

 check

Hoe verloopt je opname?

 

Je kan kiezen voor een één- of meerpersoonskamer. Je kan je omkleden in je kamer en moet dan wachten tot een verpleegkundige je komt halen om je te begeleiden naar het operatiekwartier.

Na de ingreep blijf je nog even in de ontwaakruimte. Daarna brengt een verpleegkundige je naar je kamer zodat je toestand kan opgevolgd worden. Wanneer de arts of verpleegkundige hun akkoord geven, mag je terug naar huis.

 

Wat te doen na je dagopname

ziekenhuisfactuur 

Je ziekenhuisfactuur ontcijferd

 

Er staat heel wat informatie op je ziekenhuisfactuur. Wij leggen je uit hoe zo’n factuur in elkaar zit. Meer informatie vind je hier

 kosten

 Terugbetaling van je ziekenhuisfactuur

  Heb je een hospitalisatieverzekering via OZ? Dan betaal je de ziekenhuisfactuur eerst zelf. Hou alle ziekenhuisfacturen goed bij en bezorg ze ons na betaling, samen met de tegemoetkomingsaanvraag via Mijn OZ. Wij zorgen ervoor dat je dossier snel in orde komt en je kosten worden terugbetaald.