De coronacijfers blijven alsmaar stijgen. Ook als ziekenfonds voelen we de impact hiervan zeer hard. We merken een enorme toename van het aantal telefoons en doktersbriefjes, waardoor de wachttijden oplopen. Onze medewerkers doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en bedanken je voor je begrip. Lees meer
Gezondheid

Niet-dringend ziekenvervoer nodig?

Als je niet op eigen kracht of met naasten bij de specialist of in het ziekenhuis kan geraken voor een raadpleging, een behandeling of een ingreep, dan kan je een beroep doen op ziekenvervoer. 
 
Handig om weten is dat OZ501 vaak tussenkomt in de kosten van dit niet-dringend ziekenvervoer. Je persoonlijke klantenadviseur maakt je hierin wegwijs.

Zo vraag je het aan

Neem contact op met jouw plaatselijk OZ kantoor en je klantenadviseur zal je aanvraag noteren en in goede banen leiden.

  • Indien het om niet-dringend zittend ziekenvervoer gaat, zal Via OZ in eerste instantie op zoek gaan naar een vrijwillige chauffeur van OZ.
    Lukt dit niet binnen de opgegeven timing en/of budget, dan bekijken we samen om aldanniet een professioneel alternatief in te schakelen.
  • Indien het om professioneel vervoer gaat (rolstoelvervoer of liggend vervoer), zal je aanvraag doorgegeven worden aan onze partner in de thuiszorg Solidariteit voor het Gezin. Zij zullen een passende, professionele oplossing zoeken.

Tip
Hou de factuur van het vervoer goed bij.

Let op!
Voor het vervoer naar de kinesist of huisarts is er geen tussenkomst, deze zorgverleners kunnen ook aan huis komen.