OZ, Partena Ziekenfonds en Idee Kids slaan de handen in elkaar voor sterk aanbod betaalbare jeugdvakanties

25.06.2019 Ziekenfonds
De groep OZ neemt Idee Kids vzw op. Daarmee breiden we onze activiteiten in de jeugdwerking fors uit. Samen met Partena Ziekenfonds, dat eerder al met Idee Kids samenwerkte, bouwen we verder aan een kwalitatief aanbod jeugdvakanties. Voor al wie bij Idee Kids al een kamp heeft geboekt later dit jaar verandert er niets en ook in de toekomst zullen klanten van beide ziekenfondsen optimaal gebruik kunnen maken van de Idee Kids-kampen.

Idee Kids vzw maakt binnenkort deel uit van de groep OZ. Daarmee zal OZ naast Kriebels en Kuren vzw (K&K) een tweede erkende landelijke jeugdwerkingsorganisatie tellen. “Het toetreden van Idee Kids tot de Groep OZ sluit naadloos aan op onze groeiambities en betekent een enorme uitbreiding van ons aanbod jeugdvakanties,” zegt Rik Selleslaghs, afgevaardigd bestuurder van OZ. Björn Accoe, Directeur Idee Kids, treedt hem bij: “Als deel van de Groep OZ zullen we de activiteiten van Idee Kids verder kunnen ontplooien. De samenwerking die al bestond met Partena ziekenfonds, komt hiermee niet in het gedrang, integendeel. Samen zullen we het aanbod jeugdvakanties verder uitbouwen.” OZ, Partena ziekenfonds en Partena Kinderopvang werken immers al langer nauw samen voor verschillende zaken. Partena Kinderopvang organiseert samen met Idee Kids een extra reeks Partena-kampen in Gent, Zeveneken en Sint-Martens-Latem.

Het aanbod van Idee Kids vult dat van K&K mooi aan

Idee Kids bestaat al 25 jaar en is de grootste speler in Vlaanderen op het vlak van betaalbare externaatvakanties voor kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar, professioneel begeleid door pedagogisch opgeleide monitoren van 19 jaar en ouder. Idee Kids is actief op 29 kamplocaties in Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Nederlandse Cadzand. Idee Kids wil met 90% van de vakanties rendabel zijn. De overige 10% wordt in samenwerking met verschillenden lokale OCMW-besturen en de Dienst ‘Iedereen verdient Vakantie’ van de Vlaamse overheid ter beschikking gesteld van gezinnen die leven in kansarmoede.

K&K focust zich daarentegen op kwalitatieve vakanties mét overnachting voor deelnemers van 5 t.e.m. 18 jaar in binnen- en buitenland. Samen bezorgen ze jaarlijks meer dan 35.000 kinderen en jongeren een onvergetelijke vakantie met leeftijdsgenoten. Beide organisaties blijven naast mekaar functioneren, al zullen ze uiteraard waar mogelijk zoeken naar synergie en schaalvoordelen. Deze evolutie heeft enkel positieve gevolgen voor de medewerkers van Idee Kids. Alle huidige arbeidsplaatsen blijven behouden en ze krijgen er extra professionele ondersteuning bij. Zo zullen ze zich nog beter kunnen toespitsen op de organisatie van de kampen. Voor de medewerkers van K&K verandert de komst van Idee Kids niets. Zij blijven zich focussen op K&K vakanties.

€10 korting voor OZ klanten op Idee Kids vakanties met vertrek in 2019

Ziekenfondsklanten van OZ en Partena Ziekenfonds krijgen een korting van € 10 bij boeking van een projectkamp georganiseerd door Idee Kids met vertrekdatum in 2019. Alle jeugdvakanties zijn bovendien fiscaal aftrekbaar voor kinderen t.e.m. 11 jaar.

Hoe geniet je van deze korting

Bij een online inschrijving via www.ideekids.be kan je bij de rubriek korting ‘Onafhankelijk Ziekenfonds OZ’ via een dropdownmenu selecteren en aanklikken. Naast de afbeelding van het cadeau kan je dan de kortingscode intypen (= je aansluitingsnummer bij OZ). Zo wordt de korting onmiddellijk verrekend op je factuur. Kortingen bij Idee kids zijn niet cumuleerbaar, de hoogste korting telt.

Heb je reeds een inschrijving bij Idee Kids met vertrek in 2019? Geen nood, stuur een mailtje naar info@ideekids.be met de boodschap: ‘Wij genieten ook graag van de extra OZ korting. Voeg daarbij de kortingscode en het onthaal zal in september € 10 op je Idee Kids spaarpot zetten; Zo geniet je volgend jaar van een dubbele korting.