Geef je kindje de beste start in het leven met een Startbedrag van € 1.122

16.07.2019 Gezondheid
Groeit jouw familie binnenkort? Dan krijg je van iedereen veel goede raad. En krijg je ook een financieel steuntje in de rug in de vorm van een Startbedrag.

Wat is het Startbedrag?

Is er een kindje op komst? Dan heb je in Vlaanderen recht op een Startbedrag van €1.122, vroeger de geboortepremie of kraamgeld genoemd. Daarmee geef je jouw kleine spruit al van bij het begin een mooie start in het leven. Want kindjes, hoe klein ook, kosten nu eenmaal een heleboel geld. 

Hoe vraag je jouw Startbedrag aan?

Een van beide (aanstaande) ouders kan het Startbedrag aanvragen. Dat gaat heel eenvoudig online, bijvoorbeeld bij MyFamily. 

Reserveer hier tijdig je Startbedrag

Wanneer ontvang je jouw Startbedrag?

Vanaf twee maanden voor de geboorte van je kindje ontvangt de (toekomstige) mama €1.122 op haar rekening. Na de geboorte volgt een maandelijkse uitbetaling van het Groeipakket, de nieuwe naam van de kinderbijslag. Helemaal automatisch. Op die manier kan jij gewoon focussen op wat écht telt: quality time met het gezin. Meer informatie.

PS: hier alvast wat inspiratie om met je Startbedrag te doen ;-) 

Meer weten over je recht op Startbedrag? Op de website van MyFamily, een van de uitbetalers van het Startbedrag en Groeipakket in Vlaanderen, vind je heel wat nuttige informatie terug.