Eenzaam in je kot? Enkele tips om je beter in je vel te voelen.

06.04.2020
Blijf in uw kot is het advies, maar wie voor wie alleen leeft en dus tijdelijk minder sociale contacten heeft, is dat geen pretje. Geen sportactiviteiten meer samen, geen avondje uit met vrienden, maar alleen in uw kot. Blijf positief met deze tips.

Daar is de lente!

De winter was één grijze regenperiode, corona sloeg toe en plots verscheen de zon. Het is lente, ga buiten. Alleen of met een corona-buddy. Zorg voor je vitamine S, de S van Sociale relaties. Al is het maar in het bos, het park, bij de bakker of in de supermarkt. Een korte babbel kan al wonderen doen, zolang het maar op veilige afstand gebeurt van elkaar.

Kijk niet te veel naar social media

Op Instagram of Facebook lijkt het alsof velen nog altijd het leukste leven leiden, maar staar je daar niet blind op. Surf minder naar die apps, leef je eigen leven en pin je niet vast op dat van een ander.

Hou contact met elkaar

Blijf weg van social media, maar houd in de plaats daarvan wel contact met je familie en vrienden via de telefoon of via de vele applicaties om visueel met elkaar te praten. Gebruik Facetime of Houseparty waarbij je met meerdere mensen tegelijk kan babbelen en samen aperitieven, schol!

Kijk vooral niet naar depressieve films

Outbreak met Dustin Hoffman of andere pandemie-films: blijf er van weg. Kijk televisie, Netflix, laat je gerust volledig gaan, maar vermijd films waarbij de wereld of mensheid wordt vernietigd. Feelgood zal je nu meer deugd doen.

Maak je nuttig

Zit niet met je vingers te draaien, dan word je negatief. Maak je nuttig. Ben je creatief? Maak mondmaskers voor jezelf of anderen en doe dat veilig via www.maakjemondmasker.be. Of kijk eens rond in je buurt. Misschien woont een oude dame of man vlakbij en kan je boodschappen doen voor hem of haar. Mensen helpen geeft positieve vibes.


Heb je nog vragen over het coronavirus en welke impact dit heeft?

OZ deelt de komende dagen tal van praktische tips en tricks om het beste van de situatie te maken. Verder zetten we ook nog steeds maximaal in op onze dienstverlening. We lichten je graag toe welke maatregelen wij nemen als ziekenfonds en hoe dat onze dienstverlening impacteert. In onze FAQ krijg je een antwoord op de meest gestelde vragen.