Koken met restjes doe je zo!

24.03.2020
Vermijd je liever de winkels? Heb je geen inspiratie om elke dag een ander gerecht klaar te maken? Kijk dan eens wat je kan doen met je overschotjes. Je spaart er geld mee uit, het is ecologisch want niets gaat verloren en het biedt je de kans om te experimenteren.
  • Zo maak je makkelijk van een restje groenten een soep of roerbakgerecht. Fritatta is bijvoorbeeld een soort van Italiaanse omelet die deels in de oven gebakken wordt, waardoor het een krokant korstje krijgt. Je kan er restjes groenten, beleg, kaas en pasta in kwijt. Een echte allrounder dus.
  • Een rest rijst kan dan weer gebruik worden om nasi goreng te maken.
  • Heb je nog een overschotje verse kruiden? Maak er lekkere kruidenboter van. De blokjes kan je invriezen in een ijsblokvakje en per portie uithalen.
  • Oud brood is een ideale basis voor verloren brood, ook wel gewonnen brood of wentelteefjes genoemd. Dompel je brood in een mengeling van eieren en melk. Even kort bakken. Voeg enkele hartige ingrediënten toe en je hebt in een mum van tijd een lekker ontbijt.
  • Haal het onderste uit je mosterdpot: Giet een scheutje balsamicoazijn en gewone azijn of citroensap in de mosterdpot. Voeg 3 eetlepels olijfolie en een klein scheutje water toe. Kruid af met peper en zout. Schud tot alles mooi gemengd is en je hebt een superlekkere dressing!


Heb je nog vragen over het coronavirus en welke impact dit heeft?

OZ deelt de komende dagen tal van praktische tips en tricks om het beste van de situatie te maken. Verder zetten we ook nog steeds maximaal in op onze dienstverlening. We lichten je graag toe welke maatregelen wij nemen als ziekenfonds en hoe dat onze dienstverlening impacteert. In onze FAQ krijg je een antwoord op de meest gestelde vragen.