Vervelen is het nieuwe zen

07.04.2020
Hoera, drie weken extra vakantie. Jouw kinderen sprongen wellicht net niet een gat in de lucht, maar na enkele dagen begon wellicht de verveling, niet alleen voor hen, maar misschien ook voor jou. Wat doe je met die vele vrije tijd, terwijl je amper buiten mag? Niets en dat is helemaal niet erg.
  • We rennen allemaal van hot naar her, we moeten via speciale apps afspraken maken met vrienden die meestal dan pas maanden later lukken omdat niemand nog vrij is. Het is altijd druk druk druk. Wel, nu is het dat even niet, want je moet in je kot blijven, terugvallen op jezelf en je familie. Psychologen noemen dit een bijzondere opportuniteit, want eindelijk is er minder gedoe. Je moet ‘just niks’ en dat geeft rust.
  • Baby’s zijn er expert in. Ze doen niks, behalve slapen en eten. Voor hen is het sociaal aanvaard om de hele dag te niksen. Wel, doe dat nu ook eens, want je hoofd op nul zetten kan deugd doen.

  • Vervelen is een kunst op zich. Vind je het toch een nadeel? Laat het dan een voordeel worden. Hoezo je verveelt je? Denk even verder, wat kan je eindelijk eens doen waar je al maanden of zelfs jaren geen tijd voor had? Ruim die zolder op, lees eindelijk dat boek, maak dat knus hoekje in huis.

  • Verveling maakt creatief. Laat je hoofd dwalen, dromen en zo groeien er nieuwe ideeën, plannen, dingen die je na corona kan uitwerken en doen.

  • Niks te doen? De wereld valt stil. Je hoort enkel nog jezelf. Geen probleem. Eindelijk kan je eens luisteren naar jezelf, zijn er geen prikkels van buitenaf. Het is een kans om jezelf beter te leren kennen, te ontdekken wat je echt boeiend vindt en het zal je helpen om meer richting aan je leven te geven.

Heb je nog vragen over het coronavirus en welke impact dit heeft?

OZ deelt de komende dagen tal van praktische tips en tricks om het beste van de situatie te maken. Verder zetten we ook nog steeds maximaal in op onze dienstverlening. We lichten je graag toe welke maatregelen wij nemen als ziekenfonds en hoe dat onze dienstverlening impacteert. In onze FAQ krijg je een antwoord op de meest gestelde vragen.