De coronacijfers blijven alsmaar stijgen. Ook als ziekenfonds voelen we de impact hiervan zeer hard. We merken een enorme toename van het aantal telefoons en doktersbriefjes, waardoor de wachttijden oplopen. Onze medewerkers doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en bedanken je voor je begrip. Lees meer
fit blijven in je woonkamer

De hele dag thuis? Zo blijf je fit in je woonkamer!

19.03.2020
Hoe kan je fit blijven tijdens de coronacrisis? Alle kleine beetjes helpen! Ook als je vooral thuis bent en de ruimte om te sporten beperkt is. OZ geeft je tips voor kleine beweegmomenten in huis. Die geven je energie en zorgen ervoor dat je hoofd, armen en benen niet in een passieve modus gaan.

Bewegen tijdens het telewerken

Lang voorovergebogen naar je scherm zitten turen, ruïneert je lichaam. Het is een hel voor je rug en nek. Probeer je houding geregeld te doorbreken met deze beweegtips.

1. Rechtstaan telkens je telefoneert

Maak er een automatisme van. Als de telefoon rinkelt, sta je recht en begin je heen en weer te wandelen in je bureau of woonkamer.

2. Om het halfuur rechtstaan of rondlopen

Een glaasje water halen, even de trap op en af naar een collega of je neus buitensteken.

3. Je armen in de lucht steken

Je armen boven je hoofd steken en je eens goed uitrekken. Zo open je je borstkas en haal je beter adem.

4. Blokje om stappen

Een korte en intense middagwandeling maakt je helemaal fris.

7 minuten workout

Enkele lichaamsoefeningen laten de energie weer stromen. Planken, squads, lunges, burpies: er zijn voldoende filmpjes en apps die je de weg wijzen. Let wel op dat je de oefeningen correct uitvoert. Doe de oefeningen als het kan in je tuin of op je terras. Dan ben je meteen ook even weg van je bureau, als je aan het telewerken bent.

Start to run/bike/walk

Alle sportclubs zijn gesloten, maar wandelen, lopen en fietsen kan je overal. Via heatmaps op Strava zie je waar de meest populaire looproutes in de buurt liggen. www.strava.com/heatmap

Haal je fiets van stal. Stippel je route uit met behulp van een fietsrouteplanner of de fietsknooppunten. Voor een langere middagwandeling heb je niet veel nodig. Enkel een paar goed zittende schoenen en comfortabele kledij. Als je de kleine weggetjes inslaat, ontdek je altijd iets nieuws.


Heb je nog vragen over het coronavirus en welke impact dit heeft?

OZ deelt de komende dagen tal van praktische tips en tricks om het beste van de situatie te maken. Verder zetten we ook nog steeds maximaal in op onze dienstverlening. We lichten je graag toe welke maatregelen wij nemen als ziekenfonds en hoe dat onze dienstverlening impacteert. In onze FAQ krijg je een antwoord op de meest gestelde vragen.