Gezond blijven op het werk

26.03.2018 Gezondheid
In heel wat bedrijven is er te weinig aandacht voor de gezondheid van de werknemers. Dat kan leiden tot een burn-out of langdurige ziekte. Daar wil Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) iets aan doen.

Preventiecoaches

Om massale arbeidsongeschiktheid te voorkomen, hebben het Vlaams Instituut Gezond Leven en ondernemersorganisaties Voka en Verso 42 preventiecoaches opgeleid. Die coaches zijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat bedrijven hun werknemers gezond houden. Zij helpen de werkgever een preventiebeleid opstellen. Zo kunnen werknemers meer aandacht schenken aan voldoende beweging, lang zitten onderbreken, evenwichtig eten, stoppen met roken, …

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om samen te werken met een opgeleide preventiecoach, kunnen surfen naar gezondopdewerkvloer.be om een aanvraag in te dienen. Bovendien kan een onderneming in aanmerking komen voor een gedeeltelijke subsidie om van deze service gebruik te maken.

OZ Luisterlijn

Wie nood heeft aan een professionele mening of een luisterend oor, kan terecht bij de OZ Luisterlijn voor zowel grote problemen als kleine vragen. Een team van professionele psychologen of psychotherapeuten geeft jou advies bij moeilijkheden op je werk, in je relatie, met de opvoeding van je kinderen, … Je kan hen bereiken via de telefoon of via een chatgesprek en er zijn geen wachttijden.