Tabakstop-app

Gratis rookstop-app helpt je om te stoppen met roken

17.12.2018 Gezondheid
Wil je graag stoppen met roken? Er zijn verschillende manieren: een tabakoloog, pleisters, je arts, een rookstopteam... Voor wie liever op z'n eentje stopt met roken is er de gratis Tabakstop-app! Deze app is je dagelijkse steun op je pad naar een rookvrij leven.

De Tabakstop-app verzamelt wetenschappelijk gevalideerde informatie en statistieken. Zin in een sigaret? Druk op de alarmknop en de app geeft je uitdagingen die je gedachten verzetten. Je kan anoniem met andere gebruikers chatten, tips uitwisselen, vragen stellen en elkaar motiveren. Je kan ook vragen stellen aan de tabakologen van Tabakstop. Zij geven je binnen de 48 uur een antwoord. Geef je rookstopdatum in en volg nadien elke dag je vorderingen op. Zo krijg je een overzicht van het aantal dagen zonder sigaret, hoeveel geld je al uitspaarde door te stoppen met roken en veel meer. Om gemotiveerd te blijven, krijg je badges na een dag, week, maand etc.

Surf naar www.tabakstop.be/tabakstop-app met je smartphone of tablet of zoek naar "Tabakstop" in de Apple store of in Google Play.

Bron: Logo Limburg vzw