Blijf op de hoogte, OZ nieuws

Betaal je een supplement bij de tandarts? Ga het online na!

12.03.2018 Gezondheid
Betaal jij een supplement bij je tandarts? Vele mensen zullen het antwoord op die vraag schuldig moeten blijven. Daar brengt de online supplemententeller van Test-Aankoop nu verandering in.

Uitstel om financiële redenen

De Onafhankelijke Ziekenfondsen kaartten het eerder al aan in een studie: ongeveer 1 op de 2 Belgen gaat niet jaarlijks op controlebezoek bij de tandarts. Waarom schuiven mensen dat tandartsbezoek op de lange baan? Financiële redenen spelen ongetwijfeld een rol. Een eerder onderzoek van Test-Aankoop wees al uit dat 7 op de 10 patiënten vinden dat hun tandarts hen onvoldoende informeert over de aangerekende kosten.

Doe de (supplementen)test

Nagaan of je een supplement hebt betaald, is heel simpel. Je moet gewoon enkele gegevens van je getuigschrift voor verstrekte hulp ingeven in de supplemententeller. Dan kom je onmiddellijk te weten of je een supplement hebt betaald en welke prestaties de tandarts heeft aangerekend. Met deze tool wil Test-Aankoop vooral de nood aan meer transparantie en tariefzekerheid hoger op de politieke agenda plaatsen.

Meer info!

Neem een kijkje op www.testaankoop.be/tandarts!