Blijf op de hoogte, OZ nieuws

Waarom betalen we elk jaar een zorgpremie?

16.02.2018
Elk jaar betalen ongeveer 4,5 miljoen Vlamingen een zorgpremie van € 51 of € 26 (voor mensen met een lager inkomen) aan hun zorgkas. Maar waar gaat dat bedrag nu precies naartoe? Je ontdekt het in de nieuwe campagne over de Vlaamse sociale bescherming van de Vlaamse overheid en de zorgkassen.

‘Zorgen voor elkaar, da’s toch normaal?’

Onze zorgpremie van € 51 of € 26 gaat volledig naar de Vlaamse sociale bescherming. Maar wat gebeurt er dan? De Vlaamse sociale bescherming gebruikt dat geld om meer dan 300.000 zorgbehoevende mensen in Vlaanderen een zorgbudget te geven. Het gaat om een Vlaams zorgbudget voor personen met een handicap (basisondersteuningsbudget), zwaar zorgbehoevenden (zorgverzekering) en ouderen met een zorgnood (tegemoetkoming hulp aan bejaarden).  De slogan van de campagne luidt dan ook: ‘Zorgen voor elkaar, da’s toch normaal?’.

Nieuwe diensten vanaf 2019

De Vlaamse sociale bescherming vormt een extra laag bovenop de federale sociale zekerheid. Een laag die vanaf 2019 nog zal uitbreiden met nieuwe diensten als tegemoetkomingen voor mobiliteitshulpmiddelen, residentiële ouderenzorg, gezinszorg, centra voor kortverblijf, enz. Je ontdekt er alles over in een TV-spot, folder en affiches, facebook en de andere sociale media.

Meer info?

Neem een kijkje op www.vlaamsesocialebescherming.be