3 medische apps die je gezondheid écht ten goede komen

09.07.2019 Gezondheid
Digitaal is het nieuwe normaal. En dat geldt ook meer en meer in de gezondheidssector. Zo worden gezondheidsapps steeds populairder én betrouwbaarder. Wij zetten er drie voor je op een rij en leggen uit hoe je ze gebruikt zodat ze je gezondheid écht ten goede komen.

1. Volg je gezondheid nauwkeurig op met emma.health

Emma.health is een online preventieplatform dat je wil beschermen tegen chronische ziekten die gebonden zijn aan je levensstijl zoals obesitas, diabetes, longaandoeningen, etc. Bovendieen brengt emma ook je mentale en algemene gezondheid in kaart. Hoe dat werkt? Je maakt een profiel aan op emma.health en beantwoordt enkele gerichte vragen. Zo maakt emma een analyse van jouw gezondheidsprofiel en krijg je inzichten in je gezondheid. Bovendien wordt je gezondheidsdashboard via je huisarts gelinkt aan je globaal medisch dossier.

2. Monitor diabetes 24/7 met diabetes24

Met handige functionaliteiten zoals een injectietracker, koolhydratenteller en stappenteller, combineert de diabetes24 app verschillende functies om de patiënt te helpen. Je kunt herinneringen inplannen, de geschiedenis van de bloedglucosemetingen raadplegen en tips ontvangen.

3. Alle EHBO tips op zak met de app van het Rode Kruis

Niet iedereen weet wat te doen bij een ongeval of noodsituatie. Met de app ‘Eerste hulp – Rode Kruis’ heb je alle eerstehulptips op zak om snel hulp te bieden bij vaak voorkomende noodsituaties. De app vervangt eerstehulplessen niet, maar stelt wel iedereen in staat om thuis zélf de basis te leren.

OZ zet in op digitaal

Deze 3 apps kunnen je leven net dat tikje makkelijker maken. En omdat we bij OZ ook ons best doen om het leven voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken, bieden we je ook graag enkele diensten online aan.

Ken je Mijn OZ al? Dit online platform laat je toe om zelf je doktersbriefjes op te laden, terugbetalingen aan te vragen vanuit je zetel én 24/7 kleefbriefjes aan te vragen. Waar en wanneer je maar wil. Handig, toch?