Geef een schouderklopje en bescherm elkaars huid

07.05.2019 Gezondheid
Thuis vergeten we ons vaak grondig te beschermen tegen de zon. Met een nieuwe campagne wil Stichting Tegen Kanker hier extra aandacht voor vragen.

Een schouderklopje op een verbrande huid? Dat doet pijn. Met een nieuwe campagne moedigt Stichting tegen Kanker daarom iedereen aan om elkaars huid te beschermen. Want schouderklopjes voor een goede bescherming tegen de zon, die doen wél deugd!

Schaduw, smeren, shirt

Het laatste onderzoek van Stichting tegen Kanker loog er niet om: op reis beschermen we ons goed tegen de zon, maar thuis vergeten we dat vaak. Een nieuwe campagne roept iedereen op om elkaars huid te beschermen en daarvoor schouderklopjes uit te delen. Een schouderklopje als je tijdig de schaduw opzoekt, een T-shirt draagt en je huid insmeert met zonnecrème: dat zijn de drie belangrijkste preventiemaatregelen tegen een verbrande huid.

#schouderklopje

Je kan actief deelnemen aan de campagne op de sociale media. Deel bv. digitale schouderklopjes uit aan je vrienden en familie om ze te herinneren aan een goede bescherming tegen de zon. Of ken je een goed initiatief rond zonnebescherming? Laat het weten met de hashtag #schouderklopje!

Meer info!

Neem een kijkje op www.kanker.be/schouderklopje