ouderen met met mobiliteitshulpmiddelen

Hoe een zorgbudget het verschil maakt

18.02.2019 Gezondheid

Elk jaar betalen ongeveer 4,5 miljoen mensen in Vlaanderen 52 of 26 euro voor de Vlaamse sociale bescherming (VSB). Met die zorgpremies verbeteren ze de levenskwaliteit van meer dan 300.000 zorgbehoevende mensen in Vlaanderen. Sinds dit jaar biedt de VSB ook een tegemoetkoming voor wie een mobiliteitshulpmiddel nodig heeft.

Zorgen voor elkaar

In deze periode krijgen de meeste mensen een brief van hun zorgkas om hun zorgpremie voor 30 april 2019 te betalen. Daarom lanceert het Agentschap Zorg en Gezondheid een nieuwe campagne die uitlegt waarom je nu juist betaalt: om te zorgen voor elkaar. In een tv-spot en een aantal filmpjes vertellen een viertal getuigen hoe hun zorgbudget voor hen dagelijks het verschil maakt.

Mobiliteitshulpmiddelen en ouderenzorg

De zorgbudgetten zijn maandelijkse tegemoetkomingen voor mensen die veel zorg nodig hebben: zwaar zorgbehoevende mensen, ouderen met een zorgnood en personen met een handicap. Dit jaar maken ook de mobiliteitshulpmiddelen deel uit van de Vlaamse sociale bescherming (VSB). Heb je een rolstoel, elektrische scooter, duwwandelwagen, … nodig? Dan kan je die via de VSB kopen of huren. Ook de financiering van de residentiële ouderenzorg gebeurt sinds dit jaar binnen de VSB.

Meer info?

Neem een kijkje op www.vlaamsesocialebescherming.be.