De overheid promoot 4 medische apps

01.02.2019 Gezondheid
De overheid promoot 4 medische apps. Wij geven je een kort overzicht.

Op MHealth Belgium vind je 4 medische apps die gepromoot worden door Minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Wij geven je een kort woordje uitleg:

FibriCheck

FibriCheck meet je hartslag via de camera van je smartphone. Deze app detecteert verschillende types hartritmestoornissen.

Deze app is klinisch gevalideerd en wordt door de arts voorgeschreven aan patiënten met een verhoogde kans op cardiovasculaire aandoeningen (hoge bloeddruk, diabetes, hart- en vaatziekten...).

Je krijgt FibriCheck enkel op voorschrift van je arts.

moveUP

moveUP helpt patiënten optimaal te revalideren na een heup- of knieoperatie. Je wordt dagelijks opgevolgd en begeleid door gespecialiseerde kinesisten en artsen die in contact staan met jouw behandelende chirurg en ziekenhuis.

De app bevat individueel aangepaste oefeningen, activiteitsadvies, medicatie, informatie en coaching. Via een ingebouwde berichtenfunctie kan je steeds vragen stellen aan de therapeuten. Ook tijdens het weekend.

De individuele aanpassing van de behandeling gebeurt op basis van de voortgang tijdens je revalidatie. Hiervoor kijken de therapeuten naar jouw feedback en een slimme armband die je activiteit opmeet.

Je krijgt de app moveUP enkel op voorschrift van je arts.

RemeCare Oncologie

Deze app zorgt ervoor dat zorgverleners en patiënten in de thuisomgeving sneller met elkaar kunnen communiceren over de opvolging van hun chemo-behandeling. Wanneer je als patiënt thuis je medicatie-innames en de ernst van de nevenwerkingen van de behandeling registreert, kan het oncologisch team in het ziekenhuis sneller een aantal nevenwerkingen behandelen en de dosering van je chemo-behandeling zo optimaal mogelijk instellen.

RemeCare is enkel op voorschrift van je arts verkrijgbaar.

AirView

AirView helpt bij de behandeling van patiënten met een slaapapneu. Je arts kan je toestel van op afstand opvolgen en de instellingen aanpassen.